В тази прозрачна къща основен акцент ще бъде асансьорът

Тя се намира в Китай и представя нова концепция

3285

Китайските архитекти въвеждат нова мода за частните къщи, чийто основен акцент ще бъде асансьорът. Или поне това говори концепцията за уникална конфигурация на 15 м висока къща с напълно прозрачни модули-стаи, спирално „нанизани” на асансьорната шахта. Дизайнерите обясняват такава необичайна форма и височина на сградата с иновативни постижения в областта на вертикалната циркулация, което позволява създаването на асансьор в малко пространство, което ще спаси собствениците от изтощителни изкачвания на стълби.

Къща на самотен островНамира се на остров Тоуан, край бреговете на Нюкей в Корнуол, Великобритания

Къщата се планира да бъде сред оризови полета с изглед към сините лагуни на Xiangong и планинския пейзаж. Иновативният проект е вдъхновен от възхитителните пейзажи, които се откриват от всеки ъгъл на къщата.

 

Плаваща екокъща, задвижвана от слънцето Нямате грижи относно основите, няма нужда да режете дървета, да леете бетон или пък да купувате земя

 „Досега основната пречка беше системата за качване по стълбите, която винаги е представлявала значителна бариера в архитектурата “, казва Адриано Дизайн. Новото поколение "домашни" асансьори може да бъде решението, което ще отвори възможности за архитекти и идва с големи обещания.“

 

За да си представят как може да изглежда следващото поколение домашни асансьори, те решиха да го включат в един от своите футуристични проекти, наречен House on the Rice Paddy. Асансьорът в дизайна на тази крайградска резиденция ще се превърне в основен акцент, а шахтата му ще бъде основната структурна опора, върху която почива цялата къща-кула.

Кабината на асансьора и неговият канал няма да бъдат затворено пространство, а канал с трислойно стъкло. Така когато се изкачва, собственикът на къщата ще се наслаждава на красиви гледки и извън къщата.

 

Разположението на модулните помещения, които са инсталирани около вертикалното ядро, централната ос на асансьорната шахта, също ще бъде интересно. Решено е да бъдат фиксирани по спирала, така че всеки от блоковете да е завъртян в отделна посока. Модулните блокове, в които ще бъдат разположени отделни помещения / зони, се планират да бъдат направени от многослойно многофункционално стъкло с високи енергоспестяващи характеристики. Именно те ще помогнат да се запази не само топлината в къщата при студено време, но и да има прохлада в горещите летни дни.

 

Интериорът ще бъде с дизайнерски мебели и оригинални аксесоари. 

Как едноетажна къща с гараж се превърна в модерен мезонетПреди да попадне в ръцете на La SHED Architecture тази къща определено има нужда от основен ремонт
Сподели: