Функционален апартамент от 68 кв.м

И ергенското жилище може да е красиво

1527

Функционален и сдържан интериор, в монохромни цветове, без претенция за екстравагантност или крещящи детайли. Това е желанието на млад мъж, който купува апартамент от 68 кв.м в стара сграда. За него е важно компетентно да се реорганизира пространството, осигурявайки всички необходими функционални зони, както и да се създаде дискретен модерен интериор.

Дизайнерско студио разработва решение за планиране, като на първо място се отървават от дългия тъмен коридор. Това прави възможно увеличаването на хола и запълването на пространството със слънчева светлина. В същото време се отделя зоната на коридора с перфорирана MDF преграда, която, пропускайки слънчевите лъчи, създава изразителна игра на светлина и сянка.

Основните стилистични техники за конструиране на интериора са цветни блокове и контрастни акценти, работещи на принципа на композиционните контрапункти. Цялостното настроение на апартамента е смекчено от сдържания нюанс на сивите тонове и текстурата на естественото дърво.

Център на хола е диванът в неутрална, спокойна цветова схема, който се допълва от декоративни елементи и аксесоари, а произведенията действат като акценти. Естествената дъбова текстура на паркета е оформлението " рибена кост" и омекотява строгостта на обзавеждането. Решението е да се оставят старите чугунени радиатори като почит към миналото, да се реставрират и пребоядисат.

В дизайна на кухнята основният акцент на входа е кръгла маса с червени столове и винтидж лампа. Теракотеният цвят на тавана кореспондира с отенъка на вратата, а бялата кухня е подчертана от черен цокъл.

Кътът за сядане в спалнята е проектиран като основа за матрак със системи за съхранение на спално бельо и допълнителен модул до леглото. Основата и таблата са завършени с естествен дъбов фурнир.

Сподели: