Уют и комфорт на 43 кв. метра

Топло и леко скандинавско излъчване  

4232

Светъл и топъл, функционален и елегантен, в стара къща, но със съвременна атмосфера. Това е историята на един малък апартамент, който е символ на щастието.

5 начина да обзаведете апартамента в скандинавски стилФункционален, семпъл и светъл

Този апартамент първоначално е бил двустаен, така че не е извършено основно преустройство. Кухнята е отделна, дневната е непреходна, непосредствено зад нея е спалнята. Дизайнерът решава да остави пълноценна трапезария в хола и да има само малка трапезна маса за двама в кухнята.

 

Как да постигнем скандинавски стил с малък бюджетЛесно е

Високите тавани и вградената библиотека веднага привличат вниманието в хола. Страничните фасади на библиотеката (в зоната на вратата на спалнята) имат сложна конфигурация, подобна на дизайна на стените с корнизи. Такава библиотека изглежда оригинална, сякаш е тук от построяването на къщата и се вписва идеално в интериора.

Това малко жилище е пример за функционалност, стил, чистота и простота във всеки един детайл. Тук няма нищо излишно, а мисълта за детайла е в основата на изпълнението.

Ето няколко извода, които си направихме, разглеждайки този скандинавски дом:

Млечни и сиви нюанси.

Можете да не харесвате бялото, но светлосиви, млечни, бежови нюанси, правят едно жилище. Тези нюанси са чудесни в акцентите, декора, възглавниците, дизайна на завеси и килими.

Вградени мебели.

Те са функционални и създават усещане за повече място.

Високи первази и корнизи.

За малък апартамент те са много важни, създават акцент и добавят интересен финиш.

Двойни люлеещи се врати и плъзгащи се врати.

Тези два вида интериорни врати правят пространството по-просторно и то не само визуално.

Подови лампи, настолни лампи и вградено осветление.

Колкото повече светлина има в апартамента, толкова по-голяма изглежда стаята.

Бели прозорци.

Не всеки харесва стандартна бяла пластмаса или обикновени дървени прозорци. Но ако те са малки, а апартаментът е малък, просто няма по-добър цвят за рамките.

Кухненски шкафове до тавана.

Това прави една малка кулинарна зона по-просторна. Скандинавските и неокласическите кухни са най-подходящи за този формат.

Геометрични щампи.

Светли или неутрални тонове, геометрични отпечатъци украсяват малката стая, добавяйки чар към нея.

В този проект се обръща много внимание на декоративни архитектурни детайли: корнизи, реставрирани оригинални врати, камина, мазилка, естествен паркет. Детайлите и декорацията играят тук много по-голяма роля от мебелите и декора. 

Шест тайни на уюта на малкото жилищеМладите семейства рядко разполагат с големи финансови възможности при обзавеждане на първия си дом. Но желанието твори чудеса
Сподели: