Трансформацията на 24 кв.м жилище

Съхранение и стил за 24 кв.м студио  

17126

Жилище с площ от 24 квадратни метра е нещо много малко и всеки квадратен сантиметър е скъп и трябва да бъде използван пълноценно. И наред с това да отразява личността на собственика си, неговите разбирания, хоби и страст. Освен това пространството трябва да бъде компактно, но и да предлага достатъчно място за съхранение на личните вещи.

Точно както е в това студио, собственост на млада дама, който се занимава с музика, филми и фотография.

Противно на общоприетото, тя не залага на изцяло бял декор, а добавя светло зелено и няколко художествени произведения.

За съхранение на цялото й оборудване, тя се спира на вграден рафт.

Повечето от старите мебели на собственичката са изхвърлени, но тя решава да запази няколко, които пребоядисва, за да съответстват на новия облик на пространството. Кафявият шкаф е боядисан в бяло, а масата за хранене запазва оригиналния си облик. Горните половини на четирите стола в трапезарията също са боядисани в бяло.

За да направи малката площ да изглежда по-просторна, архитектите оставят стените бели. Визуалният интерес идва  от лакирани зелени рафтове и вази. Най-интересният акцент е стената зад леглото на собственичката, която има лимоненозелени, сиви, червени и бели вертикални ивици. Боядисаните акцентни стени са лесен, икономичен и бърз начин да се издължи пространство, хармонират добре, а семплите модели са лесни за изпълнение, но имат силно въздействие.

Освен че използва цветовете като акценти в малкия дом, дизйанерът използва завеса, за да придаде повече дълбочина на пространството. Със завеса са отделени помещенията за хранене и спалнята, но пространството остава отворено. 

Сподели: