Този дом е живо произведение на изкуството

Малка селска къща се превърна в красиво жилище със собствена история  

976

Ако сте гледали английски филм, може би си спомняте онези каменни къщички, разположени на живописни места сред природата. И ако смятате, че това е само на кино – грешите. Това са реални домове и са мечта за много хора. Точно такъв е случаят и с тази къща в Швеция, която е дом на художничка и нейното семейство. Двойката дълги години иска такъв дом и когато намират дома, разположен в Истад, живописното градче на южното крайбрежие на Швеция, решават да напуснат Стокхолм и да се преместят тук.

Къща на самотен островНамира се на остров Тоуан, край бреговете на Нюкей в Корнуол, Великобритания

И така вижте как художничката Шарлота Унгер, нейният съпруг Пеле, търговец на изкуства и техния лабрадор Кале, започват своя нов живот. Двойката има две пораснали деца, Оскар и Кира, които живеят в Стокхолм и идват често.

Плаваща екокъща, задвижвана от слънцето Нямате грижи относно основите, няма нужда да режете дървета, да леете бетон или пък да купувате земя

Първото нещо, което Шарлота и Пеле правят е да преградят и изолират къщата. Те поправят  напуканите външни стени и премахват вътрешните, за да отворят пространството. Поправят част от стълбите, всички врати и ремонтират съществуващите прозорци.

„Запазихме дървените греди и оригиналните прозорци, въпреки че трябваше да ги извадим и реновираме“, казва Шарлота. „Няколко от стълбите трябваше да бъдат изградени и заменени с плочки, но успяхме да спасим дървените подове“, казва тя.

Къщата вече е удобна и стилна и включва студио, където Шарлота да твори. Двойката решават да отворят покрива над дневната зона, за да създадат телевизионна стая и домашен офис на горния етаж.

В кухнята двойката създава уютна атмосфера с греди на тавана и ,ебели по поръчка, които да паснат със стила. Двамата знаят какво ги очаква по време на ремонта и затова приемат всяко предизвикателство с усмивка и търпение.

Отделните компоненти те търсят в онлайн магазини или по битпазарите. Реално така успяват да постигнат този автентичен и завършен стил.

Особено горда е тя със своята находка от Etsy – стара чугунена печка, която заема почетно място в хола.

Къщата е отражение на смелите и разнообразни декоративни вкусове на Шарлота и Пеле: модерни мебели от средата на века и фини антики, включително голямото огледало в хола.

В кухненско-трапезарното помещение Шарлота рисува пода с дизайн на шахматна дъска.

 „Обичам да смесвам и съчетавам стилове“, казва Шарлота. „Наследих семейни съкровища от моите родители и баби и дядовци, които стоят добре заедно с нещата, които сме купили на търг. Имаме и няколко модерни мебели. " Шарлота също обича да се включва в процеса на проектиране. „Обичам да преобличам стари столове в цветно кадифе“, добавя тя.

Във всяка стая има доказателства за творчеството на Шарлота. В хола индийските маски по перваза на прозореца, а в кухнята - части от колекцията й за съхранение заемат гордо място на откритите рафтове. "Обичам да прекарвам време тук", казва Шарлота. - Това е любимото ми място в къщата. Много е топло и удобно, а и обичаме да готвим.“.

Снимки: A Design Features

 

Супер къща от 37 кв. метраИма дори истинска каменна камина
Сподели: