Това са най – стилните микро къщи в света

И най – малкото жилище може да бъде супер стилно  

847

Колко голям трябва да е един дом, за да бъде супер стилен и елегантен? Понякога са достатъчни и 15-20 кв.м. Да, точно така. За да бъде една къща или апартамент обзаведени с усет, естетика и внимание към детайла, не е необходимо да притежавате много стаи или огромни помещение.

Микро апартаменти без тоалетна – все по-популярни в ЛондонТе са толкова малки, че имотните агенции ги наричат полустудио

Следващите микро домове, събрани от Architectural Digest са пример за перфектно оформление, избор на мебели и цветове.

hoval.bg

Мобилен дом

Трансформация на микролофт в МанхатънПо принцип е доста трудно един апартамент от 40 кв. м да изглежда просторен, но Specht Harpman Architects са се справили с това предизвикателство в този дом на върха на шест етажна сграда в Ню Йорк...

Тази малка къщичка е подвижна и може да бъде местена където пожелаете. Състои се от жилищна площ, кухня и баня и е с площ 27 кв.м.

Геометрична къща

Тази къщичка се намира в Австрия, а странната й геометричната конструкция контрастира драматично с околния алпийски пейзаж. Площта й е 45 кв.м, а лофт оформлението създава достатъчно място за широко пространство.

Домашен офис

Архитектът Сандра Мещрович проектира този апартамент с площ от 53 квадратни метра в Загреб, Хърватия, за да му служи като жилищно и работно помещение.

Апартамент в Токио

Апартамент в Токио в индустриален стил с изобилие от места за съхранение на плочи и колекции. Жилището е с площ 50 кв.м, а благодарение на отворения план дневната и кухненската зона създава по-просторното усещане на дома.

Къща на езерото

Тази малка къща е пример как минималистичният интериор е уникален и решение, ако търсите стил и уют.

Студио апартамент в Бразилия

Ниски мебели и естествени елементи. Този апартамент е смесица между индустриален шик и модернистично излъчване. Площта му е 60 кв. м.

Тясна къща

Тази къща всъщност съвсем не е малка по площ – малко над 100 кв.м., но е изключително тясна – 2,5 м, което я прави архитектурно предизвикателство. Светли мебели и много прозорци са решението, за да се създаде усещане за достатъчно простор тук.

7 микро апартамента за мини пространстваЖивотът на няколко квадратни метра е възможен  
Сподели: