Това е домът на най-богатия човек в света

Собственикът на Amazon има имение за 165 милиона долара  

983

Основателят на Amazon и един от най-богатите хора на планетата Джеф Безос се сдоби с имение, построено за ръководителя на филмовото студио Warner Bros Джак Уорнър през 30-те години на миналия век. Милиардерът даде 165 милиона долара за имота, като по този начин постави рекорд на пазара на жилищни имоти в Лос Анджелис (САЩ). Въпреки, че имението не изглежда толкова луксозно, факт е историята, която носи и неговите гости - Ава Гарднър, Мерилин Монро и други именити гости.

Майкъл Блумбърг купи имение в Лондон за 26 млн. долараЖилището е на брега на река Темза, а до него се стига по частен път.  

 

Ако трябва да съдим по интериора и екстериора, наистина, това не е дом за 165 милиона долара. Но всичко се крие в миналото, в историята и статута на първия собственик - Джак Уорнър - президентът на филмовото студио „Уорнър Брос“, който е бил домакин на много от звездите от „Златния век на Холивуд“ в имението си.

Най-скъпото имение в историятаЦената му ще е поне 500 млн. долара

Важна роля за такава рекордна цена играе и местоположението и размерът на самото имение - площ от 3,6 хектара и 1260 квадратни метра интериор.

Тук няма да видите помпозност или лукс , но изглежда Безос има собствено разбиране за вкуса и ценностите, защото никога не се е хвалил с богатството си и не се придържа към специални норми за статута на милиардер.

На територията на имението има две къщи за гости, голф игрище с девет дупки, тенис корт, открит басейн.

Нека да видим този  имот:

 

Майк Тайсън си купи имение за 2.5 млн. долараТо е само на метри от старата му къща, която продава за 1.5 млн. долара
Сподели: