Как да направим дома си луксозен с малко пари?

Ако нямате средствата или идеите, за да го постигнете

37098

Много хора искат домовете им да са комфортни и стилни, но малцина имат средствата или идеите, за да го постигнат.

Пет луксозни мезонета Красивият дизайн не зависи от географските граници

За щастие, мечтата за дом, който изглежда луксозно, но без да разорява обитателите си, може лесно да бъде осъществена - просто трябва да знаете кога и какво да направите сами.

Захващайте се с боядисване

Най-луксозните барбекюта Градината ви ще се превърна в райско място

Боядисването е един от най-евтините и най-лесни начини да промените всяка стая, макар и изборът на цвят да е трудно решение. Имайте предвид каква заобикаляща среда искате да създадете.

Например, за стените в спалнята е подходящ успокояващият характер на синьото и зеленото, докато в домашния офис можете да привлечете енергията с жълто.

Ако решите да наблегнете на неутралните тонове, след това можете да ги компенсирате с по-раздвижени мебели и декорации.

Добавете корнизи

Много домове са лишени от каквито и да било елементи, които да смекчават сблъсъка на стени и таван. За да не изглежда стаята незавършена, можете да добавите корнизи.

С тях всяко пространство би изглеждало по-елегантно. Корнизите могат да бъдат купени от всеки магазин за строителство и ремонт, а монтажът им няма да отнеме повече от един уикенд.

Купете реставрирани мебели

Можете да сте сигурни, че когато си купите евтини мебели и стаята ви ще изглежда евтино. Много добре изглеждащи старинни мебели на достъпни цени могат да бъдат намерени в магазините за втора ръка.

С малко шлайфане, пребоядисване и лакиране те могат да се превърнат в истинско съкровище за дома.

Добавете възглавници

Един от най-простите начини да превърнете дома си в по-уютно и луксозно жилище е да добавите възглавници. Освен че правят стаята много по-привлекателна, те могат да бъдат изработени от почти всеки с елементарни шивашки умения.

Изберете ярки цветове за дамаска, а вътрешността им можете да напълните с нарязани стари дрехи или пък да си купите готов пълнеж.

Сменете дръжки и контакти

Повечето домове са оборудвани със стандартно изглеждащи контакти и дръжки на врати и шкафове. Ако ги смените с ретро изглеждащи предмети от антикварните магазини или с по-интересни модели, домът ви ще добие аристократичен вид.

Сменете осветлението

Осветлението в повечето домове също е скучно и стандартно. Смените старите плафони с екстравагантни полилеи от магазините за мебели втора ръка.

Проявете творчество с огледала

Поставянето на огледала на стратегически места из дома е лесен начин да направите една стая да изглежда по-голяма и по-светла. Поставете старите огледала в рамки или експериментирайте с различни материали.

Напълнете дома си с растения

Свежите цветя и стайни растения са лесен еко начин да добавите лукс в една стая. Освен това те добавят свежест в дома и увеличават нивата на кислород.

Бамбукът е лесно за отглеждане и евтино цвете, което може да расте и във вода. И придава на стаята характерна спа атмосфера.

Баните в най-луксозните хотелиКак изглеждат баните на хотелите в Малдивите, Париж и др.
Сподели: