Таванско помещение се превърна в изискан дом

Декоративни тухли, светли стени и много метал са в основата на интериора в то...

1788

Може ли едно таванско помещение в панелен блок да се превърне в дом, който да отразява бунтарски дух на собствениците си? На пръв поглед непосилна задача, но не и за една руска дизйанерка, която успява да превърне мечтата на млада двойка в реалност. Тя преобразява домът им в Минск в красив дом, а на 50 кв.м жилищна площ разполага кухня, хол и коридор.

12 идеи за всеки, който обитава малко жилищеПримерът от едно миниатюрно пространство в Ню Йорк  

 

Hoermann.bg | Врати за дома и индустрията

Основната задача пред дизайнерката е да създаде удобно и функционално пространство, на което да подреди мебелите. Стаята, която се използва за хол е тясна и дълга и тя оформя там две зони: диван с телевизор и бар.

Малко жилище от 29 кв. мВ него има малка кухня, бюро, всекидневна част и легло на втори етаж.

В кухнята мивката е под прозореца, а шкафовете са разположени Г – образно, като на свободната стена са подредени сгъваема маса и столове. Благодарение на комбинация от шкафове със стъклени врати и отворени рафтове се създава усещане за повече простор.

 

Първоначално клиентите искат всички стени да бъдат тухлени, но за да не бъде дизайнът прекалено еднакъв, скланят интериорът да бъде разнообразен с боя, мазилка с имитация на бетонна повърхност и стъкло. Например, в дневната една от стените е комбинация на стъкло и метал, което помага за визуалното разширяването на пространството и визуално разделяне, без да се спира притокът на светлина.

Няколко отворени рафта, диван и шкаф за телевизора за единствените мебели в хола. Два гардероба – в коридора и в спалнята решават въпроса с мястото за съхранение.

Индустриалният стил се вижда в мебелите и осветлението. В дома преобладават много метални елементи, необработено дърво и тухла – всичко, което прави интериорът да не изглежда типичен, а придава индивидуалност.

Вижте още от този изключителен дом:

 

Модерно жилище от 44 кв. м Перфектното жилище
Сподели: