Светъл апартамент от 70 м² за млада двойка в Москва

Вдъхновено от мароканския стил

763

Интериорът на този апартамент е създаден за млада двойка, която обича дизайна и изкуството. „Малко преди началото на проекта клиентите пътуват до Мароко и са впечатлени от улиците на историческите квартали - медината. Именно те се превръщат в основен източник на вдъхновение в работата по оформлението. Цветовата схема също е вдъхновена от мароканската архитектура.

Всекидневната прилича на малък градски площад. Той е заобиколен от червена стена, която се превръща в основния пространствено-формиращ елемент на апартамента. Тесните улички са място за съхранение, гардероб, входове към банята и спалнята, както и кухнята, която е оградена от ярки колони откъм хола. Спалнята е отделена от банята с матова стъклена профилна преграда, която пропуска естествена светлина в банята.

 

Проектът обръща много внимание на функционалния компонент. Холът може да бъде визуално отделен от зоната за сядане до прозореца с чифт леки дървени прегради, а под подиума на леглото има обемно място за съхранение с лесен достъп. Обемът на червената стена съдържа и вградени гардероби, подчертани с дървена текстура.

 

В дизайна на апартамента дизайнерите са използвали прости материали с изразителна текстура. Всички фасади на гардеробите и пиедесталите са изработени от дърво с активен естествен модел, покрива и радиаторите, а рамката на функционалния подиум в спалнята е облицована. Големите плочи на пода са излети от бетон с цветни пръски, така че дизайнът да не се износва след години. Същите нюанси и материали се повтарят в дизайна на тавана в центъра на хола.

Почти всички мебели са изработени по поръчка или са намерени в ретро магазини и впоследствие реставрирани. 

Сподели: