Как живее Джорджо Армани

Как живее Джорджо Армани

Джорджо Армани е име, което не се нуждае от представяне. Но наред с модата, той е известен и с вкуса си към имотите. И има изобилие от тях. Нека да разгледаме няколко от най – емблематичните, разказвани от сп. Elle.  

Основна яхта

Hoermann.bg | Врати за дома и индустрията

Не всеки обича да лети. Джорджо Армани например предпочита водния транспорт . В навечерието на 70-ия си рожден ден дизайнерът купи първата си мегаяхта. Преди девет години той я продаде, като поръча още една в същите корабостроителници, от италианците Codecasa. Новата е с 15 метра по-дълга и се отличава с тъмнозелен цвят на корпуса.

Къща в Сейнт Мориц

Навън сградата не се откроява от съседните хижи, но вътре е в традиционен японски стил.

Обзавеждането е предимно мебели Armani Casa, с някои антики и трофеи. Например, плюшената бяла мечка е подарък от стар приятел. В негова чест резиденцията дори получи комичното име „Къщата на полярната мечка“.

Вила в Антигуа

По-точно, комплекс от няколко вили и павилиони, свързани в сложна структура. Те са разположени на няколко нива на склона и сякаш се спускат към водата - имат собствен плаж.

Сградите са проектирани в стила на традиционната островна архитектура, а обзавеждането е по дизайн на Армани, отличава се с външната си простота и скъпи материали.

Имение във Форте дей Марми

Първото крайградско жилище, което Армани купува и оборудва в зората на 80-те години и което все още притежава, се е променило малко за половин век. Бившата ферма е превърната в елегантно, но удобно имение.

Къща в Сен Тропе

Армани купува това имение от 19-ти век, за да е близо до сестра си. Къщата е разширена чрез добавяне на просторен блок за гости с плувен басейн, но останалата част от оформлението остана непроменено. В околностите на тази вила има много антики. Дизайнерът признава, че в даден момент от живота си е оставял всичките си пари на битпазарите на Сен Тропе.

 

 Вила в Сицилия

Малкият остров Пантелерия на юг от Сицилия е привлекателен за много хора: от Труман Капоте до Стинг. Армани купи вила тук в края на 70-те години - първата му лятна резиденция. Къщата е оградена от външния свят от гора от палми. Архитектурата на вилата напомня на традиционните имения, построени от вулканична лава и покрити с куполи.

 

 Апартамент в Милано

Армани има много жилища в Милано, но „флагманът“ е този, който той притежава от 1982 г. Той е в непосредствена близост до бутика Armani в Милано, офисите на модната къща и театър Armani, който служи като презентационна зона.

 

Интериорът е създаден от легендарния Питър Марино и е може би най-грандиозният от всичко. Гигантски плюшени пантери и горили, кожени стени и тавани, библиотека от абаносово дърво на много нива - дизайнерът нарича резиденцията свое постоянно убежище, където може да си почине перфектно и да се отпусне напълно. За разлика от други интериори, които по същество са къщи за уикенда, Армани прекарва много време тук, а интериорът е изпълнен с много семейни снимки и дрънкулки, скъпи на сърцето на 86-годишния дизайнер. За по-малко от сто години се натрупаха много от тях.

 

За повече идеи ни последвай в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...