Професионални съвети за по - скъпо изглеждащ дом

Не винаги скъпоструващите вещи правят дома

1922

Всеки иска да има красив, стилен и елегантен дом. Но всеки може да си позволи да отдели средства, за да постигне това. Всъщност, за да се радвате на такова жилище, не е нужно на купувате скъпи мебели и аксесоари. Често дори и с най-обикновените и евтини принадлежности, съчетани по правилния начин може да се радвате на забележителен и ефектен интериор.

Ето няколко съвета, които ни дават експертите от Apartment Therapy.

Разнообразни рамки

За да създадете интерес не е необходимо да купувате еднакви рамки. Понякога много такива могат да направят пространството скучно и претрупано. За да бъде интериорът по – ефектен, помислете за различни по големина, форма и цвят, които да закачите. Смесете картини, снимки или произведения на децата и създайте еклектичен стил.

Изберете палитра и я следвайте

За да създадете интересен интериор, не е нужно всичко да бъде в една шарка или мотив. Това, което експертите съветват е да изберете една палитра и да я следвате. Смесвайте принтове и шарки, но бъдете умерени.

Минимализмът е ваш приятел

Купуването на по-малки и по – малко мебели е по-евтино. Помислете дали наистина в кухнята се нуждаете от маса, столове, пейка, бюфет, бар количка, килим, големи картини…Дали няма да е по – добре ако заложите само на маса и елегантни столове.

Покажете любими елементи

Ако вашият дом е пълен с очарователни вещи, които означават нещо за вас, покажете ги. Подчертайте сувенирите от любимо пътуване или декорирайте по интересен начин вазите, които обожавате. Разкажете историята зад тях и ги превърнете във фокусна точка.

Нека домът ви бъде удобен и комфортен

Когато обзавеждате се водете от едно основно правило. Това е вашият дом и той трябва да бъде достатъчно уютен, комфортен и да ви кара да се усмихвате когато влизате в него. Не е необходимо да инвестирате хиляди за диван, на който няма да може да седнете удобно или да се страхувате да не бутнете нещо, защото сте обградени със скъпи вещи. Целта е да може да се отпуснете, да почивате и да се наслаждавате на обстановка, която говори за вас и отразява стила ви. 

Сподели: