Небостъргачът Steinway - най-тънката висока сграда на планетата

Небостъргачът Steinway - най-тънката висока сграда на планетата

Архитектурните стилове и форми непрекъснато се променят и подобряват, но има някои примери, които продължават да бъдат актуални. Като небостъргачите, които все още се строят активно. Сред най – емблематичните градове с високи сгради е В Ню Йорк, където има особено много небостъргачи, включително такива, които се открояват ярко с външния си вид или дизайн. Ето защо няма нищо изненадващо във факта, че именно в този американски град се появи най-тънкият небостъргач в света. 

 

 
 

 

Тази необичайна сграда се намира в Ню Йорк и се нарича Steinway Tower. Построен през 2019 г., небостъргачът вече три години държи титлата на най-тънкият небостъргач в света. Сградата с право се счита за истински шедьовър на инженерното изкуство и е най-яркият пример за нова тенденция по отношение на небостъргачите, която се проявява главно в Ню Йорк.

Steinway Tower се намира на 111 West 57th Street в Манхатън, тоест в непосредствена близост до Central Park. Експертите наричат този супер тънък небостъргач „основен крайъгълен камък в строителството“. Освен това сградата се позиционира като ултрамодерно и луксозно място, както и като пример за инженерното майсторство на американските архитекти.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Tony Testa, Dream-Maker... (@testanyc)

 

Размерите на кулата Steinway са наистина невероятни: тя има най-ниското съотношение ширина към височина сред всички съществуващи днес небостъргачи - 1:24. Височината на конструкцията достига 435 метра, което й позволява да заеме третото място сред най-високите небостъргачи в Ню Йорк и четвъртото в списъка на най-високите сгради в Съединените щати. Освен това Steinway има място и в класацията на най-високите сгради на планетата - там тя заема 38-ма позиция.

 

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Edo Mapelli Mozzi (@edomapellimozzi)

След завършване на строителството супертънкият небостъргач има 82 етажа, като според плана на разработчиците първите пет от тях ще бъдат проектирани да интегрират общи зони за отдих и търговски площи от елитен клас. Останалите 77 етажа обаче трябва да се използват за луксозни апартаменти. А собствениците на апартаменти и мезонети в най-тънкия небостъргач на планетата явно ще бъдат много богати хора - например, топ апартаментите се очаква да бъдат продадени за около 100 милиона долара.

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...