Апартамент с бетонен таван и дървени стени 71 м²

Апартамент с бетонен таван и дървени стени 71 м²

Това жилище е било първоначално отворено пространство от 71 м², което трябва да е разделено на три жилищни помещения. В резултат на това тук се появи хол, две спални и две бани. Всекидневната обединява няколко функции: входно антре, кухня и мека мебел. Главната спалня е обособена в отделен блок със собствена душ кабина и гардеробна система. Офисът при пристигането на гости се трансформира в стая за гости.

Интериорът е изграден върху комбинация от семпли геометрични форми и естествени материали. Като акцент беше решено да се остави бетонният таван в най-чистата му форма и да се разреди монохромната цветова схема с декоративни ламели.

 

Осветлението в апартамента е базирано на линейни LED профили, които също подчертават лаконичността на пространството. Голямо внимание в този проект беше отделено на корпусната мебел, която не само изпълнява своята функция, но и формира архитектурата на интериора.

 

Едно от предимствата на апартамента са прозорците от пода до тавана с черни рамки, които са оставени отворени и не са покрити с плътни завеси. По този начин беше възможно да се „разшири“ хоризонтът и да се подчертае графичният характер на проекта.

 

Всички мебели в спалнята, с изключение на офис стола, са проектирани и създадени за този проект. Визуално тук продължава концепцията на всекидневната, използвани са същите решения и текстури, само че в различно съотношение и апартаментът изглежда завършен.

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...