Светло студио 44 m² с червени тухлени акценти

Светло студио 44 m² с червени тухлени акценти

Младо момче мечтае за минималистичен интериор с ярки акценти. След като се сдобива с жилище, макар и малко, се обръща към дизайнер, с който да реализира желанията си. Сред тях са бели стени, прости форми, дискретна, но уютна среда без визуален шум.

На първо място, е необходимо рационално да се организира пространството. За да бъде възможно най-отворен и просторен, са премахнати всички прегради и е добавена лоджия, за да пропуска повече светлина в апартамента.

По-голямата част от пространството е заета от кухнята-всекидневната. Кухнята е разположена по цялата дължина на стената и разполага с цялата необходима функционалност: котлони, съдомиялна, голяма мивка и вграден хладилник, маскиран като шкаф в ниша. Работната повърхност е изработена от метал, което придава лекота на конструкцията. Той замества масата за хранене в полза на остров, който разделя кухненската част от всекидневната.

Всекидневната е декорирана възможно най-просто. Нотка на игривост в интериора се внася от петна под формата на гъби, които „растат“ от тавана. Много интересна е и дървената конзола-конструктор под телевизора - може да се разглоби и да се сменят краката на места.

В спалнята няма нищо излишно: вместо легло, е поставен матрак на подиума. Различните подови нива също помагат за визуално разграничаване на зоните, без да претрупват пространството. В спалнята има и вграден гардероб и две нощни шкафчета. Общото настроение се създава от тухленочервения под.

 

Доминиращият елемент в банята е синята фасада на шкафовете, вградени в нишата над инсталацията. Вътре са скрити колекторни кабели и рафтове за съхранение на домакински предмети.

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...