Малък апартамент с впечатляващ стил

Представяме ви малък 43 кв. м. скандинавски апартамент, който е пример за съч...

7190

Всяко пространство в жилището е оптимално използвано, но без да създава чувство на претрупаност. Разгледайте този малък, но много уютен дом.

Дървеният под дава голям потенциал за раздвиженост и гъвкавост на пространството. Подредбата на малките парчета паркет го правят също толкова атрактивен и уникален като този с плочки. Дори и с дълги дъски, ефектът би бил зашеметяващ.Семплото обзавеждане може да бъде отличителен елемент във всяка стая. Например малкото кресло е разположено така, че да отделя зоната за сън. Всеки ъгъл има елемент,който да грабва окото, но така, че пространството не е претрупано. За средата на стаята е избран пъстър килим, който прави стаята по-жива и весела.Белите стени придават обем и чувство за простор. Дизайнът е подбран така, че да се редуват по-груби и гладки текстури. Малкият старинен шкаф се съчетава перфектно с модернистичният гардероб.Жилището е построено с мисълта да се използва всяко пространство. Мебелите за съхранение остават на заден план, индивидуалните шкафчета са наредени стратегически, а светлината от висящите и стоящите тела се съчетава с естественото осветление.


Черното играе особена роля в декора, като прави жилището да изглежда по-естетически. Силният цвят трябва да се използва с мярка и внимание, особено когато се отнася за малки жилища, но тук пространството сякаш се отваря. Дори черната стена, която отделя всекидневната зона от кухнята е пример за плавно преминаване на пространствата.


В кухнята има собствен ниша и изглежда по-голяма, поради естествената светлина, която осветява стаята.

Сподели: