Лукс за малко пари

10 идеи как да направите домът ви да изглежда скъп  

4221

Не залагайте на направи си сам ремонт

Ремонтът може да изглежда лесна и елементарна задача, но често води и до нежелани резултати. Експертите съветват да си спестите време, нерви, а доста често и пари и да се объренете към професионалисти, които ще свършат всичко качествено, а освен това ще ви дадат и гаранция за ремонта.

Сложете нови врати

Новите врати са в състояние да променят изцяло облика на дома ви. Инвестирайте в хубави дървени врати, ако нямате възможност, изберете поне качество, което ще предлага изолация и вид като на високия клас. Ако помещениято позволява може са избере също метални или стъклени врати.

Погрижете се за пода

Винил, ламинат или бамбук. Каквото и да изберете, няма да сбъркате. Потърсете качествени материали и обърнете внимание на цвета. Освен това слагането отнема не повече от един ден.

Заложете на индустриалния стил

Индустриалният стил започва да става все по – популярен. Ако се спрете на него може да спестите и немалко пари, защото откритите тръби, бетона и тухлените стени са основен акцент тук. Все пак се консултирайте с експерт, който да ви каже дали това е  най-добрият за вас стил.

Ефект уау с тапети

Тапетите са идеални за спалня, детска стая и дори за банята. Те могат да придадат неповторим облик и ефект на вашата стая.

Помислете за плотовете

Техническият камък е  може и най-добрият материал, когато говорим за плотове. Цената обаче  не е ниска и не всеки може да си позволи. Помислете за твърда дървесина или ламинат.

Когато избирате плочки

Ако планирате ремонт на банята изберете по-евтин вариант за плочки за големите площи – стемите, а за пода изберете по – скъпи. Попитайте вашия майстор за варианти, в които да съчетаете едните и другите, за да няма ярък контраст.

Подменете крановете

Често наричани бижутата на банята, крановете на мивката и душа могат лесно да бъдат подменени и да придадат по- различен облик на банята. На пазара има голямо разнообразие от модели и цветове, изберете вашите.

Нека бъде светлина

Нищо не добавя атмосфера в дома както светлината. Осветителните тела на масата или пода могат да превърнат и малкото помещение в широко пространство. Изберете LED осветление ако искате да спестите не малка сума за осветлението.

Превърнете неизползваното пространство в място за съхранение

На нашата страница сме предлагали много идеи за това как и от най- необичайното кътче може да се получи страхотно място за багаж. Превърнете празните пространства в етажерки или шкафове. 

Сподели: