Как изглежда домът на милиардера, който построи небостъргач за семейството си

Той е с разкоша на Бъкингамския дворец и размера на Ватикана  

1147

Може би сте чували за Мукеш Амбани, който построи небостъргач за дом на семейството си. Гигантската сграда впечатлява не само с височината си от 173 метра, но и има обща площ малко по-малка от цяла Ватикана. Да не говорим за интериора, който може да се конкурира с резиденцията на британското кралско семейство по лукс и богатство.

Пет луксозни мезонета Красивият дизайн не зависи от географските граници

За да се подчертае статута си на богат човек, милиардерът решава да построи небостъргач, вместо имение или палат. Това предизвика вълна от възмущение и негодувание сред съгражданите му, но в крайна сметка парите имат силата да правят всичко.

Небостъргачът е построен в най-скъпата зона на Бомбай - Мумбай. Той може да се види от всяка точка на града. Сградата е проектирана от архитектите на Perkins & Will (САЩ), а Leighton Holdings и много други големи строителни и дизайнерски бюра, включително декоратори, са участвали в строителството.

Баните в най-луксозните хотелиКак изглеждат баните на хотелите в Малдивите, Париж и др.

Създаването на този небостъргач отнема цели седем години и около 1 млрд. долара. И това не е чудно, защото тази „фамилна къща” се състои от 27 етажа (със стандартна конструкция ще има 60!) и има обща площ от 0,37 квадратни километра, а това е малко по-малко от площта на Ватикана!

Не е ясно защо е необходим такъв огромен апартамент за семейство от шест души. Реално на всеки се падат по повече от 6000 квадратни метра, но богатите имат свои собствени странности.

И тъй като говорим за наистина огромна площ, в сградата има 9 асансьора, които отвеждат до последните етажи, разпределени като жилищни. Какво има на долните ли? Първите шест етажа са... гараж, в който са паркирани 168 – те коли на семейството. Седмият етаж разполага с истински сервизен център, чиято цел е да обслужва тази впечатляваща флота.

На осмия етаж има истински театър, до който водят две луксозни сребърни стълби, а в залата свободно могат да се настанят 50 души.

 

На горните етажи има спа и уелнес център с козметична зала, фитнес клуб и йога център, кино и салон за сладолед.

Друг етаж е отделен за танцово студио и бална зала, има ледена стая с изкуствен сняг и също така истински храм.

На три етажа имат висящи градини и няколко басейна. Единият етаж е проектиран като т.нар. „Паник стая”, оборудвана с всички охранителни системи.

Друг етаж е предоставен за настаняване на служителите (600 души!), които обслужват тези необичайни апартаменти.

По етажите има още луксозни апартаменти за гости, а в последните шест са за фантастичната резиденция на семейство Амбани, в която се намират апартаментите на самия Мукеш, майка му Кокилабен, съпругата Нита, дъщерята Иша и двамата сина - Акаша и Ананта.

На всеки етаж има открити тераси, от които се открива прекрасна гледка към града и Арабско море.

В тази гигантска къща, всеки етаж и всяка стая са изработени от висококачествени материали, най-редките видове дърво и великолепен мрамор.

Забележително е, но след завършването на строителството, семейството на Мукеш Амбани не се настаняват в къщата цяла година, придържайки се към старите обичаи, за да не избягат късметът.

 

 

Лукс от 45 квадрата в РиоЖилището се намира в Копакабана
Сподели: