Как двустаен апартамент от 60 м² стана тристаен

С помощта на цветове и огледала  

1357

Според дизайнерите всички проблеми с оформлението могат да бъдат коригирани с декоративни техники. Точно такъв е примерът с едно жилище в Москва, собственост на младо семейство с две деца. Те купуват апартамент от 60 кв.м в новата сграда и се обръщат за помощ към двама дизайнери, като желанието им е да направят светъл, весел апартамент, където да се отпуснат, да работят и да се забавлявате с децата.

Миниатюрен апартамент от 31 квадратаЧист, прост, елегантен и неподвластен на времето дом

„Имахме късмет с броя на прозорците, така че успяхме да направим три от две стаи: отделна спалня и детска стая и комбинирана всекидневна, трапезария и кухня“, казват архитектите.

Чаровен бял апартамент от 41 квадратаПросторната спалня разполага с частично остъклени двойни врати, които водят до уютен балкон

Жилището няма опорни стени, но има колони в средата на хола и няколко ниши и издатини, които развалят геометрията на помещението.

"Ако искате да скриете нещо, използвайте огледало", споделят те. "Дори и тесните стени могат да бъдат визуално променени с тясно огледало, а несъвършенството на оформлението става незабележимо."

Частта от кухнята, която е най-видима от хола, е визуално олекотена. За да направят това, те се отказват от горните шкафове, заменяйки ги с огледала. Този трик значително увеличава обема на стаята и я прави по - лека.

В този апартамент преобладават два цвята - червено и розово, както и техните нюанси. Например горната част на стените и ръбът на тавана са боядисани в червена боровинка. Това дава геометрията на пространството и увеличава височината на таваните.

Според архитектите, боята е най-достъпният начин да се направи едно пространство, особено ако бюджетът е ограничен.

Вижте още от този забележителен апартамент.

Апартамент от 34 кв. м със стени на спалнята от стъклоКак да не искаш да се нанесеш в него още сега? 
Сподели: