Как да обзаведете дома си в скандинавски стил: пример от стилен апартамент

Стил и функционалност 

1546

Ако търсите семпъл и уютен интериор и не искате да претоварите дома си със сложен декор, стремите се към функционалност и стил, тогава изберете скандинавския стил. Като ярък пример за автентичен скандинавски стил е домът на млада семейна двойка. Те вече имат бебе, затова обръщат специално внимание на безопасността и функционалността на къщата.

17 кухни, вдъхновени от скандинавския дизайнБяло и изчистен дизайн

Идентичността на Скандинавието се вижда много ясно в дизайна, който младите собственици избират. Те са много чувствителни към традициите на своята страна и към комфорта, предпочитат естествените елементи и материи и се стремят да украсят дома си красиво и функционално.

Как да постигнем скандинавски стил с малък бюджетЛесно е

Всекидневната на къщата е добре осветена с голям, удобен диван в центъра. Стаята е с голям прозорец, който заема почти половината от площта на стената. Шкаф за винарска изба се използва като декор на стаята. Всички мебели са много прости, без излишни орнаменти.

Трапезарията в къщата е малка, добре осветена, с минимум мебели и декор. Масата е от масивно дърво и високоякостна стомана. Столовете донякъде компенсират по-грубата визия  на масата с плавни линии и деликатен кремаво бял цвят.

Кухнята в къщата е мечтата на всяка домакиня. Всичко е внимателно обмислено, до последния детайл. Тя е отделена от хола с частично преустроена стена, но има много функционално пространство.

Скандинавският стил на дизайн се основава на естествени материали и простота на изпълнение. В интериора най-често се използва висококачествено дърво, естествени камъни (когато става въпрос за декор), стъкло, памук, кожа, керамика, метал.

Скандинавските мебели са практични и функционални. Леглото в спалнята е широко, ниско и с малък матрак. В спалнята няма нищо излишно с максимум свободно пространство.

Ако харесвате скандинавския стил, това е за васКак да постигнете изчистените линии у дома  
Сподели: