Ако харесвате скандинавския стил, това е за вас

Ако харесвате скандинавския стил, това е за вас

Лесно е да се влюбиш в скандинавския стил - с неговите чисти линии, свежа естетика и цялостна успокояваща атмосфера. Ако планирате да обновите дома, може да заложите на сканди стила. Той е не само ярък и привлекателен, той е функционален и ви позволява да експериментирате и с декор. Ето няколко идеи, с които може да започнете:

Скандинавско жилище от 50 кв. м

Този скандинавски едностаен апартамент се намира в центъра на Гьотеборг в Швеция. Въпреки сравнително малка площ о...

20/12/2015

1. Природата навсякъде.

 

5 начина да обзаведете апартамента в скандинавски стил

Функционален, семпъл и светъл – може би това са най-точните определения за скандинавския дом. Интериорът на хор...

13/07/2016

Скандинавският дизайн не е нищо без ясна връзка с природата. Ако имате късмет да се радвате на дом с красива гледка, сте щастливци. Не я скривайте, а я подчертайте. Но ако като повечето хора от града, пространството ви е заобиколено от бетонната джунгла, подредете дома си в естествени материали -  дърво, тъкани и вътрешни растения.

2. Нищо излишно

Много хора не могат да се противопоставят на желанието си да запълнят всеки сантиметър пространство с декор и аксесоари. Ако искате скандинавско излъчване, се обърнете към метода на Мари Кондо и да махнете ненужното, докато не останат само най-важните неща.

3. Създайте монохромна магия.

Бъдете пестеливи на цветове и поддържайте плотове и повърхности чисти и семпли. Бежовете, белите и приглушените сиви форми са перфектното платно за интериора, който е и лек за очите.

4. Запомнете: светлината е важна.

Повечето пространства на сканди стила се къпят в красива, естествена светлина. Ако вашият дом има прозорци от пода до тавана, или плъзгащи се врати, дръжте ги непокрити, за да я пуснете. Ако нямате достатъчно приток на светлина, заложете на подходящи осветителни тела.

5. Смесвайте текстури.

Ако простотата на неутрална цветова палитра ви отегчава, можете да си поиграете с текстури. Мека тапицерия, контрастираща с груби, по-естествени тъкани килими, или дори микс от тъкани, когато става въпрос за възглавниците, ще даде интерес към пространството.

6. Дърво навсякъде.

 

Дървото в естествения му вид властва в сканди стила. Ако можете да си позволите да замените ламинатите, изберете истинско дърво.

7. Графични линии.

Един визуално привличащ елемент на скандинавския дизайн са графичните линии. Не се страхувайте да го използвате – от завеси с леки и схематични рисунки, през спално бельо, до кухненски аксесоари.

8. Изберете правилните цветове.

Както силно се препоръчва монохромна палитра, не пренебрегвайте и цветни елементи. Заложете на цветен акцент, който да грабне окото.

9. Инвестирайте в органични детайли.

Природата е всеобхватна тема в повечето скандинавски пространства, като се придвижва към естествени материали и всичко органично е добре дошло.

10. Открити пространства.

Ако можете да си позволите да събаряте стени, за да разширите дневната и трапезарията, направете го. Това е стил, където откритите пространства се адмирират.

Вдъхновен от Скандинавието апартамент в Гърция

Разположен до Трикала, Гърция, този апартамент с три спални, вдъхновен от скандинавския стил е създаден за млада двой...

17/12/2016
За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...