Как изглеждат къщите на хората от средната класа по света

Те носят духа и културата на хората

11451

Всяка държава по света има свои обичаи и традиции, които влияят върху начина на живот на жителите й. Така например понятието „средна класа“ е коренно различно в различните страни по света. И ако за някои апартамент от 21 квадратни метра вече е състояние, докато за други къща с пет спални и три бани е посредствена. Ето защо решихме да надникнем зад вратите на различни средностатистическите семейства по света и да видим как живеят те.

Японски стил в интериораПодхожда ли този стил на вашия дом

1. Япония

5 трика от интериорните дизайнериБлагодарение на тези трикове вашият дом ще изглежда винаги перфектен  

Трудно е да направите разлика между това, дали това е домът на заможен японец или не. Това се дължи на факта, че в тази страна не е обичайно да показвате своето богатство и просперитет.

Всеки интериор и екстериор на къщата се отличава с абсолютен лаконизъм и хармония във всичко. Тук няма да видите луксозни мебели и декоративни елементи, а се ценят финия, елегантен минимализъм.

Основният критерий в тяхната древна дзен философия е „красотата в малките неща“. Те се ръководят от това при проектирането на домовете си, отдавайки предпочитание на великолепието от естествени материали както в строителството, така и в детайлите на дизайна, изпълвайки всеки детайл с дълбок смисъл.

2. Германия

Средностатистическият немски дом е основно двуетажна къща с просторен хол, който се слива с кухнята. Спалните и баните са разположени на втория етаж.

В интериорния дизайн германците предпочитат перфектна симетрия и завършеност във всичко, особено в дребните детайли. Тук ще видите много семейни снимки и порцеланови фигурки, като по този начин създават фина атмосфера на комфорт.

Основният им приоритет е да използват максимално пространството на дома си, внимание до най-малкия детайл, функционалност във всичко и икономичност.

 

3. Обединеното кралство

Британците са известни със своята консервативна визия за света и това е особено отразено в подреждането на техния интериор. Декорацията на интериорната декорация е много умерена, но в същото време изискана и удобна.

Основният акцент в техния строг и в същото време очарователен дизайнерски стил е задължителното използване на естествено дърво - паркет, таванни греди, резбовани панели. Като правило във всеки дом има камина, облицована с керамика или естествен камък.

 

4. Съединени американски щати

Най-важният фактор в интериорния дизайн тук е желанието за постигане на максимален комфорт и гъвкавост у дома. Постоянна жажда за промяна в американците се отразява в дизайна на жилищата, съчетавайки, на пръв поглед, несъвместими детайли, но способността да се създаде хармоничен преход и да се добавят ярки нотки към декорацията, прави къщите уникални.

 

5. Китай

Китайският интериор с право се счита за най-древния в света и има вековни традиции. Основният приоритет при създаването на дом е умелото използване на цялото пространство, съчетано с философията на фън шуй.

Декорацията клони към минимализъм, преобладават предимно мебели и предмети, създадени от бамбук. Продуктите от хартия са широко използвани. Китайците предпочитат светлите цветове, за да запълнят пространството с усещане за чистота и простор.

6. Италия

Италианският интериор се отличава със своето разнообразие и гъвкавост поради яркия темперамент на самите жители на страната. Дизайнерите на мебели и аксесоари обръщат голямо внимание на всеки малък детайл, който ви позволява да създадете не само изящна, но и най-комфортната атмосфера в къщата.

Основните предпочитания за тяхното оформление са наличието на голяма тераса и комбинацията с ландшафтните особености на мястото, където се намира.

Интериорът на жилището на италианците изненадва и радва с изобилие от стилни и модерни аксесоари - саксии с невероятна красота, антики, скъп текстил и много други.

7. Франция

Къщите на французите се отличават със стриктно спазване на идеални пропорции, което позволява да се създаде много хармонична атмосфера в интериора. Предвид любовта на французите към изобилието от различни маси за чай, цветя и тоалетки, те могат да се видят във всяка от стаите на къщата, но предпочитание се дава само на тези, изработени от естествени материали.

Настолни лампи, декорирани в стария дух и оригинални шкафове и скринове, допълват интериора на всяка френска къща много стилно.

8. Мексико

Основното, което отличава мексиканските къщи, е ярките цветове както на екстериора, така и на интериора, който носи национален характер. И още една особеност е отвореното пространство, което е изолирано от външния свят с двор.

Тук ще видите комбинации от розови и оранжеви, бордо и сини, зелени и розови тонове в интериора на всеки мексикански дом, независимо от статута на самия собственик.

 

Те предпочитат масивни мебели от дъб и издълбани детайли на легла, фотьойли и столове. Многофункционалните гардероби и шкафове, дивани и фотьойли с кожена тапицерия, покрити с ярки ръчно изработени одеяла са основната украса на домашния интериор.

9. Скандинавски страни

Скандинавският стил винаги се е отличавал с естествени материали, изчистени линии и светли цветове. Тук има много естествена светлина, текстури, фини линии.

Много често в декорацията на интериора се използват каре и национални орнаменти - това са покривки и завеси, килими и одеяла, придаващи уникален дух на цялата декорация на дома.

18 интериорни идеи за лятно настроение в спалнятаСвежите цветове за задължителни за топлите летни дни  
Сподели: