Как да направите бюджетния интериор да изглежда луксозен

Споделено от дизайнерите

1026

Оказва се, че за да изглежда апартаментът скъп, красив и луксозен, не е необходимо да инвестирате десетки хиляди в него. Достатъчно е да следвате модата в интериора и да се възползвате от триковете на дизайнерите. Ето няколко съвета, от които може да се възползвате:

20 дизайнерски аспиратора за модерната кухняСтилни аспиратори за кухнята

1. Следвайте тенденциите

 

Дизайнерски идеи за детската стаяИзползвайте за разделение на зоните в стаята успокояваща цветна гама

Тенденцията в интериора днес може да се опише с една дума – естественост. Затова и скандинавският стил и минимализма са винаги на мода. Също така, дизайнерите обръщат специално внимание на еко-елементите – дърво и камък, живи растения.

Що се отнася до организацията на пространството, тук акцентът е върху удобството, лекотата на използване. В апартамента не трябва да има никакви безполезни предмети, а всички мебели да са подредени така, че да има много свободно пространство в стаята. Цветовата схема трябва да е неутрална с някои ярки елементи.

Като се имат предвид всичко това, можете да адаптирате интериора си към съвременните тенденции. Не е необходимо ежегодно да се правят големи ремонти или да се сменяте мебелите. Просто периодично променяйте декора и слагайте нови елементи. Може да правите това според сезона или според личното ви настроение.

2. Фокусирайте се върху основните елементи

Неограничен бюджет за вътрешна украса е рядкост, така че е много важно да можете правилно да се разпореждате с наличните финансови ресурси. Много е важно да се придържате към следното правило: за предмет, който играе важна роля в дизайна на апартамента, трябва да похарчите максимум пари (в рамките на установения бюджет, разбира се). Например, вашата мечта е да проектирате хол в лофт стил, което предполага наличието на бетонен под, тухлени стени, оригинални лампи и кожен диван. Основният елемент на съществуващата композиция е диванът, така че е по-добре да инвестирате финансови средства в него, а не в лампи или декорация на стени.

Друг пример е спалня с неутрален цвят с основни мебели, както и ярки елементи под формата на лампи и картини. Предвидимо е по-голямата част от парите да бъдат изразходвани за акценти, защото те, а не тоалетка, ще дадат настроението и стила на цялата стая. И сега, на фона на детайлите, семплите мебели също ще стоят по различен начин

3. Преместете фокуса

Ако настоящият бюджет не включва закупуването на скъпи предмети, като мебели, изработени от естествено дърво, наблегнете на евтините части. Например, в спалнята можете да си купите ефектни лампи, в хола да направите акцентна стена зад дивана, в кухнята - висококачествени съдове и да ги подредите на отворени рафтове, така че да привличат погледите. Така ще изместите фокуса на вниманието и ще принудите гостите да гледат не мебелите, а малките елементи, които са от полза за вас.

4. Дайте предпочитание на имитациите за качество.

 

Естествените материали като дърво, бетон, тухла не са евтини. Ето защо на помощ  тук идват имитациите. Но трябва да бъдете много внимателни - евтините тапети с шарка от дърво или евтин плот, имитиращ гранит, едва ли ще добавят стил към вашия интериор. По-скоро инвестирайте във висококачествени реплики, които е трудно да се различат от оригинала. Например, висококачествен ламинат перфектно имитира текстурата на пода от естествено дърво, но ще струва много по-малко.

5. Научете как правилно да комбинирате цветовете и шарките

Много е важно да можете да комбинирате правилно нюанси, както и да допълвате атмосферата с непретенциозни модели. Ако не сте сигурни, че можете самостоятелно да изберете цветова палитра за вашия апартамент, свържете се с професионални дизайнери или разглеждайте блогове, списания и се опитайте да изградите идеалния за вас вариант.

6. Играйте на луксозни асоциации

Какво свързвате с лукс, шик, богатството? Предмети на изкуството (картини, скулптури), елементи от естествен камък или дърво, кожени детайли? Какъвто и вариант да изберете, използвайте го за украса на интериора.

7. Мислете за системите за съхранение

В съвременния интериор редът, пространството и липсата на ненужни елементи са много важни. Ако не обмислите съхранението до най-малкия детайл, тогава дори и най-скъпата къща, няма да изглежда добре.

8. Не забравяйте за осветлението

Дизайнерите отдавна се фокусират върху факта, че апартаментите трябва да имат няколко сценария за осветление. Така стаята ще изглежда по-интересна и по-богата.

Най-новите тенденции за обновяване на дома Специалистите разкриха колко е лесно да си отглеждаш орхидея у дома. Те препоръчаха цветето да бъде в прозрачна саксия, за да може да се вижда цвета на корените
Сподели: