Как да изпълним топлоизолационна система с крайно покритие от каменни плочи?

Използвайте доказана на практика система, за да постигнете дълготрайно покритие

559

Изпълнението на топлоизолационни системи върху фасадите на сградите по класическата технология често не предлага достатъчно широка гама от финишни покрития. Камъкът е покритие, което предлага безброй вариации, и всяка фасада става индивидуална. Монтажът на камък обаче, изисква различен подход, тъй като ненадеждното облицоване на топлоизолирани фасади с каменни плочи би породило недопустими проблеми, ако това не е направено по правилната технология.

Класическият сух монтаж на фасадни каменни плочи е сравнителско скъп и трудоемък процес, което отблъска проектантите и собствениците и ограничава техните дизайнерски виждания.

Сухият монтаж също така изисква каменните плочи да бъдат с по-голяма дебелина и форматирани в правилна форма, а това значи и по-висока стойност на самия материал.

Ако каменните плочи бъдат налепени директно върху топлоизолационния материал, то те се нагряват силно от слънчевите лъчи, като топлината остава в камъка и сравнително тънкия лепилен слой. Този процес на температурни разширения и последващи свивания много бързо би разрушил адхезията към топлоизолацията, дори при най-качествените лепила.

Евентуален ремонт на фасадата, в следствие на паднала плоча, изисква сериозна организация, като например наемане на вишка или използване на алпинистки методи.

Рискът от падащите камъни също не трябва да се пренебрегва. Всичко това налага като по-правилен подход намирането на такава технология на облепяне, която има нужната дълготрайност и елеминира рисковете.

За да облицовате топлоизолирани фасади с каменни плочи, като едновременно с това постигнете дълготрайно покритие, използвайте доказаната в практиката система weber.therm Robusto, съчетаваща прецизно подбрани материали с нужните качества и правилна технология за монтаж.

 

Сподели: