Как апартамент от 34 кв. м може да бъде удобен

Как апартамент от 34 кв. м може да бъде удобен

Интериорът в морски тонове буди асоциация с бунтарско настроение и създава усещане за живот, което е особено ценно в студените месеци. Точно това е идеята, която стои зад дизайна на малко жилище. Гама от живи нюанси, вариращи от тюркоазено през тъмнозелено до почти черно, представляват океанска буря под тежки бурни небеса. Ярките петна от тен и портокал напомнят за коралови рифове и екзотични птици в тропическите гори.

Малкото жилищно пространство трябва да бъде организирано по такъв начин, че да има голяма отделна спалня, всекидневна и освен това отделна кухня и офис. За тази на пръв поглед невъзможна задача дори не е необходимо преустройство. Дизайнерите  предлагат визуално зониране на стаята, като се използват леки дървени летви. Кухнята си остана същата. Ролята на кабинета е предоставена на балкона. Проблемът със съхранението е решен с два просторни гардероба - в коридора и хола.

В целия апартамент е сменена старата дограма с модерни стъклопакети с нестандартна елегантна дограма в цвят антрацит. Таванът е от гипсокартон. С помощта на нова замазка подът на апартамента е изравнен на едно ниво, като са премахнати стъпала. Подовете на коридора, коридора, кухнята и балкона са оборудвани с отоплителна система, след което са облицовани с мраморен порцелан. В хола има ламиниран паркет. За да се организира удобно водоснабдяване в банята, както и газ в кухнята, комуникациите са променени.

Интериорът е изпълнен в съвременна естетика и е решен в единна гама, където има оранжеви акценти, но водещо е синьо-зеленото. Като цяло този цвят не е често срещан, но в темата за тропиците той олицетворява морския елемент и зеленината на лагуната.

Активният, богат тюркоаз на кухненския гръб се подчертава от естествени дървени текстури и неутрални светлосиви тонове на мебелите. Като цяло, тази вътрешна история на морските тропици не е лишена от визуален и тактилен комфорт. За това отговарят кръгла маса, диван и фотьойл с меки форми.

Декоративните акценти на стените в кухнята и спалнята са стенописи с големи листа и 3D полипропиленови плоскости.

 

Акцентиращият елемент в спалнята е фреска, поддържаща темата за буйната южна растителност, а в банята – керамични плочки с ефектна геометрична шарка. Достъпните и лесни за използване видове покрития са декоративни и веднага привличат вниманието.

 

Интериорът осигурява много сценарии за осветление, от централни полилеи до локални лампи. Светлинните модули на магнит могат да се местят по цялата дължина на релсата и да се пренареждат. Въртящите се осветителни тела, вградени в тавана, също се регулират лесно, за да осветяват желаните зони. Сложена е и подсветката над решетките. Тази опция позволява да не се включва горната светлина. 

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...