Искате винаги модерен дом? Може да го постигнете

Искате винаги модерен дом? Може да го постигнете

Естествените материали и класическият стил в интериорния дизайн едва ли ще излязат от мода. Елементи, които се появиха, благодарение на съвременните тенденции или използването на техническите възможности, често не се задържат дълго, а с течение на времето се превръщат в абсурден лош вкус. Ето защо, планирайки ремонт днес, е по-добре да се вслушате в съветите на дизайнерите.

Какво е модерно и устойчиво на времето, кои са елементите, които винаги ще бъдат актуални?

1. Aкцент върху дизайна на тавана вместо много светлиниГланцовите тавани с много светлини не са решение. Те ще натежат на стаята и ефектът ще бъде като филмова площадка. Недокоснатият неутрален таван е модерен, а ако искате творческа трансформация, помислете как да го превърнете в акцентна пета стена. Заложете на геометрични мотиви върху контрастни тапети или рисувани гипсови конструкции.

2. Прозрачни прегради вместо големи гипсокартонени конструкции и масивни мебели

Забравете за нишите и масивните преградни стени от гипсокартон, в които да вграждате витрини с рафтове с различни сувенири, книги, дреболии. Днес те са демоде, а на тяхно място идват прозрачни стени и прегради. Ако има рафт, който се явява като разделител, не го запълвайте с голям брой вещи.

Освен това днес прозрачните мебели стават все по-популярни, някои дори успяват да заменят стандартните кресла и столове. Масивни кресла и дивани от една и съща колекция отстъпват на по-елегантни и семпли форми.

И ако умело изберете мека мебел от различни колекции, тогава ще получите не само модерен, но много креативен и стилен интериор.

3. Арт деко стил вместо скандинавски

Бежовите и белите цветове са загубили приоритета си, а причината е, че бежовите тонове правят интериора по-мрачен и безличен, превръщайки апартамента в хотелска стая.

Изобилието на бял лъскав цвят води до постоянни асоциации с операционната зала. Ето защо, дизайнерите не съветват да го избираме за основния цвят на интериора в модерната трансформация на апартамента.

Днес скандинавският стил отстъпва място на арт деко. Заедно с това, ярките акценти се появяват във всички елементи на интериора и в мебелите. Ярките детайли на стените обаче трябва да са умерени, за да се намери тънката граница между творчеството и добрия вкус.

4. Модулна система вместо огромен шкаф или секция

 

Мебелите, запълващи стените в хола са откровен анахронизъм, дошъл от миналото. Дори и да е модерна, това е доста тромава мебел, от която трябва да се отървем по - бързо.

Днес секцията е заменена от прозрачни рафтове, елегантни и ниски модулни системи, от които можете да създадете многостепенна композиция, съчетаваща отворени и затворени шкафове и рафтове.

5. Еко стил вместо псевдо стил хай-тех

 

Напоследък популярният високотехнологичен стил внесе лъскаво разнообразие от метални аксесоари, мебели с прости геометрични форми, изработени от изкуствена кожа, но те могат да изглеждат доста безвкусни.

Този стил обаче е и антипод на идващите нови тенденции – заоблени форми, асимертия във всичко. От него ще остане изобилието от метал и смесицата на елементи.

Дизайнерите съветват да заложим на еко стил в интериора, да изберем ярки и наситени с тапети с различни пейзажи, естествени материи и материали. Сега на мода са вертикалните градини, природните елементи и живите системи.

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...