Бохо-шик - новият любим стил у дома

Бохо-шик - новият любим стил у дома

Искаме нещо различно за домовете си. Искаме свобода, цветове, еклектика…

Ето защо се обръщаме към бохемския (или бохо –шик) стила. Но той е повече от стил в интериора или в модата. Това е цяло течение, начин на живот и изразяване. Това е стилът на тези, които живеят, без да следват строги правила, харесват артистизма и винаги са готови на приключения и пътувания.

Бохемският стил обикновено предизвиква в съзнанието ни картина на пътешественици, хипита, художници, номади и други „свободни духове“. Тук властва индивидуалността, което означава, че стилът е толкова разнообразен, колкото и самите хора.

Бохемският интериор не е за хора, които харесват реда и структурираните неща. Той е за всеки, който търси свободата на изразяване, неконвенционалните и колоритни вещи. Тук трябва да блеснат вашият собствен стил и естетика.

И когато говорим за уникална естетика, да започнем с цветните финиши и цветове на дъгата, които често присъстват тук.

Смесете стари и нови предмети, различни текстури, и дори на пръв поглед несъвпадащи вещи. Например, лъскава маса със стъклен плот и стар винтидж стол. Или бяла стена, на която се откроява килим в цветове. 

Напълнете всяко пространство. Изберете вещи, които обичате и ги използвайте, за да запълните визуално и физически всяко място в пространството. Мислете извън правилата за оформлението, нека интериорът бъде празно платно, върху което да разгърнете фантазията си.

В бохемският стил няма ограничение на изкуство, книги, мебели, тъкани, възглавници, скулптури, растения, лампи.

Тук често ще видите ръчно изработени елементи - килими, картини, одеяла, пуфове. Важното е, че усещането за индивидуалност да властва.

Важен елемент е светлината. Мекото осветление създава специална, успокояваща атмосфера и е ключово, за да покажете най-доброто от пространството, осигурява отличен контраст с артистичният хаос, който е навсякъде в свободното по дух пространство.

Вижте няколко идеи за бохемски интериор и не забравяйте, че целта е да създадете уютно пространство, изпълнено с живот и усещане за свобода.

 

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...