Филми, които трябва да гледате преди да декорирате дома си

За живот като на кино

2402

От какво се вдъхновявате за декорация на дома си? При някои хора това са идеите, заимствани от списания и сайтове, при други са последните тенденции и цветове, трети залагат на свой собствен стил и нюх. А какво ще кажете да почерпите вдъхновение от холивудските филми?

Предлагаме ви няколко филма, от които може да почерпите много идеи и да обзаведете дома си стилно и красиво.

Сексът и градът

Апартаментът на Кари Брадшоу по никакъв начин не е типичният с една спалня дом в Ню Йорк, но за сметка на това ни дава възможност да мечтаем и планираме дрешника. Който в случая е с размера на боксониера.

Най-мрачният час

Филмът предава събития по времето на Втората световна война, когато Уинстън Чърчил решава да преговаря с Адолф Хитлер. Но той показва прекрасно и типичният британски дизайн. Ако идеалът ви за дом е жилище с богат махагон, мраморни обшивки и полирано сребро, това е вашият филм.

Мария Антоанета

 

Декор, за който си струва да загубиш главата си! Разказът за историята на френската кралица е истинско празненство на орнаментирани тапети, фантастичен текстил и най-доброто от историческите френски мебели. Това е перфектен филм, ако вярвате, че "повечето е повече".

Сабрина

От имението в Глен Коув до апартамента на Сабрина, обърнат към Айфеловата кула в Париж, този филм на Одри Хепбърн е мечта за не един дом, пълен с дизайн и мода, типични за средата на миналия век.

Великият Гетсби

Всеки, който иска да внесе малко блясък и шик в дома си, трябва да гледа "Великият Гейтсби". Всяка стая във филма има свое собствено усещане, а интериорите са доста грандиозни, като блестящо улавят усещането за Холивуд.

Сложно е

Нанси Майърс има доста добра репутация в създаването на завиден интериор в нейните филми, но този филм е черешката на тортата. Почти е невъзможно да гледате, без да мечтаете за готвене в безупречната кухня или да се отпуснете в задушевната дневна, обгърнати в кашмирено одеяло.

Полунощ в Париж

Филмът е пътуване в различни периоди от време, така че има безброй сцени, които се отличават със спиращ дъха интериор. Нощните клубове на 20-те години, домът на Гертруд Стейн и дори модерните хотелски стаи предлагат напълно различен стил, но всеки е изключително впечатляващ.

Самотен мъж

Оставете на моден дизайнер  като Том Форд да създадете филм, където дизайнът е почти толкова важен, колкото и самото действие. Всеки интериор във филма използва многослойни шарки, цветове и текстури, за да оживее стилизирана версия на 60-те години, която със сигурност ще вдъхнови всеки почитател на времето.

Закуска в Тифани

Апартаментът на Холи Голитли е доказателство за идеята, че по-малкото е повече. Макар че няма почти никакви мебели, това, интериорът веднага хваща окото.

Сподели: