10- те най-скъпи легла в света

Всяко едно е уникално

10642

Леглото е място за почивка, където прекарваме една четвърт или повече от живота си. Затова е логично, защо човек иска да му е удобно и комфортни. Но има и легла, които са много повече. Те са свръх луксозни и могат да се нарекат истински шедьоври. Те съчетават технология, изкуство, мода, дизайн - всичко, за да бъде то мечта дори и след тежък работен ден.

Легло във въздухаИскате ли да заспивате под звездите и да се будите от лъчите на слънцето?

 10. Сферично легло за 50 000 долара

Най-технологичното легло в светаТо прави масажи и ни казва как да спим

Легло от дизайнера Карим Рашид с вграден телевизор, стойка за шампанско, огледало и LED осветление. Единственият проблем е, че е много голямо. Освен това телевизорът е много малък, а ако искате да замените телевизора, ще възникнат проблеми. Но можете да изберете тапицерията и нейния цвят, който ви подхожда напълно.

9. Легло Starry Night Sleep Technology за 50 000 долара

На същата цена, но по-красиво, това легло е оборудвано с най-новите технологии и дори може да помогне за намаляване на хъркането. Освен това има слот за iPod, достъп до Интернет и възможност за промяна на температурата. В главата на леглото е монтиран проектор с имитация на звездно небе. Можете също да гледате филми и телевизионни програми.

8. Легло Monarch V-Spring за 50 000 долара

Ако думата "монарх" е в името, тогава то трябва да съответства на кралското ниво. V-пружината Monarch е изключително мека благодарение на факта, че матракът е изработен от висококачествени ръчно тъкани материали.

7. Легло Cosmovoide за 60 000 долара

Леглото Cosmovoide е оборудвано с телефон, DVD плейър, система за домашно кино с телевизор. Въпреки че такъв футуристичен модел в модерен ще бъде трудно да се побере в минималистичен дизайн на стаята.

6. Majesty VI-Spring легло за 84 425 долара

Матракът съдържа 6000 пружини; памук, коприна и кашмир. Дизайнът също така се отличава с елементи от злато и сребро. Технологиите са добри, но това не е критерият, който обикновено се спазва при избора на легло и дизайнерът разбира това. Матракът е това, което има значение.

5. Легло Quantum Sleeper за 160 000 долара

 

Легло с вградена тоалетна, вентилация, системи за контрол на влажността и кислорода. По принцип моделът е измислен за тези, чиято параноя е достигнала връх. Ако желаете, можете да живеете в него автономно и безопасно в продължение на няколко дни.

4. Легло Parnian за 210 000 долара

Ръчно изработено легло от дизайнера Абдолхай Парнян от дърво, неръждаема стомана и злато. То има вграден телевизор с въртящ се екран, стойка за iPad и други тайни предмети. Определено най-стилното легло! Ще подхожда както на мъже, така и на жени, които обичат хубавите стилни неща.

3. Златно легло в стил Jado Steel за 676 550 долара

Леглата Jado винаги са били най-скъпите. И този модел е пример за лукс и екстравагантност. Леглото е изцяло от злато и кристали Сваровски, има вграден достъп до интернет, плейстейшън, DVD плейър и стерео система.

2. Магнитното плаващо легло за 1,6 милиона долара

Това е второто най-скъпо легло в света. Плаващо във въздуха благодарение на 680 кг магнити, моделът струва 1,6 милиона долара. В допълнение към магнитите, то се поддържа допълнително от кабели. Трудно е да се прецени качеството на съня на това легло, но ако струва 1,6 милиона долара, тогава трябва да е наистина удобно!

1. Легло с балдахин за 6,3 милиона долара

Леглото на дизайнера Стюарт Хюз е направено от два вида дърво, с навес. Декорът е изработен от 90 кг чисто 24-каратово злато.

Под това легло се крие нещо интересноВече има решение за всички аксесоари, играчки и книги в малката стая
Сподели: