Модерни щрихи в 50 кв.м таванско помещение в индустриален стил

Модерни щрихи в 50 кв.м таванско помещение в индустриален стил

Когато мислим за индустриалния стил, веднага си представяме пространства, завършени със сурови и бетонни елементи. Но има различни начини да изведете добре обичаната естетика на следващото ниво, точно както е преобразувана тази жилищна сграда от тавански тип.

Архитектът работих с характерния индустриален стил, но го прави по-модерен, с голям контраст. Вътрешното покритие все още запазва индустриалната обработка на бетонни стени и изкуствени тухли, но тук боядисва тухлите в бяло. Детайлите на вътрешната архитектура на блока са или запазени сурови, или боядисани в матово черно.

 

Едно от първите неща, които се забелязва, е уникалният вид на бетонните стени. Вместо да го остави гол, архитектът добави текстура, за да не бъде скучен.

Зоната за готвене е пребоядисана в черно и завършена с бели метро плочки като гръб. Две снимки в рамка оживяват стените, за да съответстват на черно-бялата тема. Тъй като плотът е компактен, дизайнерът включи допълнителен плот, който може да функционира и като барплот за закуска, след което го съчета с черни и бели табуретки.

 

Големите прозорци пропускат много естествена светлина и допълнително подчертават високия таван на помещението. Архитектът добавя стъпка нагоре, която води към всекидневната, за да я отдели от трапезарията и кухнята, а след това постаяи дървени ламинирани подове.

Тъй като строителните указания забраняват използването на истински тухли, дизайнерът трябваше да бъде креативен при включването на подобни на тухли детайли. Дневната е обзаведена с разтегателен диван, който позволява на собствениците да обособят допълнително място за спане при нужда; част за сядане; и трио централни маси.

 

Във всеки апартамент съхранението е ключово. Дизайнерът се е погрижил да има достатъчно възможности за съхранение в този дом, като е превърнал пространството под стълбите в рафтове и чекмеджета. Обувки и други основни неща могат да се съхраняват тук.

 

Спалнята има същата обработка на стените, която се вижда в общите части. Като се има предвид пространството, дизайнерът избра да няма странични маси, а вместо това включи плаващи рафтове от двете страни на леглото. Той също успява да създаде работна зона, като внесе работно бюро с тънки крака и удобен стол.

За да останат в рамките на темата, шкафовете са боядисани в матово черно, подобно на това как са завършени кухненските шкафове.

 

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...