Апартамент от 49 м² в екостил

Уют, комфорт и стил 

3944

Да имаш малко и супер стилно жилище не е трудно. Ако намериш правилния стил и човек, който да го пресъздаде, дори и най-старото жилище придобива напълно нова визия.

Уют и комфорт в малката спалняПредставяме ви 6 супер дизайна, които ще трансформират представата ви за удобство

Собственици на малко жилище – от 49 кв. м са млада двойка, и работещи във финансовия сектор. Те искат интериор в стила на модерната класика, но без да се претоварва интериорът с декор.

Чаровен бял апартамент от 41 квадратаПросторната спалня разполага с частично остъклени двойни врати, които водят до уютен балкон

Линейното оформление е стандартно - кухня, спалня, хол. Всекидневната е относително голяма, но се намира в най-отдалечената от кухнята част на апартамента, докато спалнята е разположена в средата и точно срещу входната врата. За да се коригира ситуацията, спалнята е променена на хола, а стената между тях е преместена така, че прозорецът да е по оста на стаята.

Тъй като жилището е с ниски тавани (2,65 м) дизайнерът използва доказана техника - боядисва тавана в относително тъмен цвят, поради което той изглежда по-висок. Допълнително визуално увеличение на височината е създадено от „вертикали“ под формата на завеси и графични линии на врати и рафтове.

Интериорът е доминиран от светли естествени нюанси на бежово и зеленикави тонове. Всъщност цялата цветова схема се основава на два избрани цвята: почти бял за спалнята и заглушен сиво-зелен за останалите стаи. Кухнята, коридорът и банята са боядисани в един и същ нюанс на сиво-зелено, а в хола този цвят се разрежда с бяло в различни пропорции за стените и тавана, в резултат на което всички помещения са свързани в цвят.

 

Банята, като целия интериор е визуално изчистена и лаконична. Плотът от изкуствен камък под мивката е направен под формата на една линия с плота на ваната, разположен на същото ниво. Като цяло интериорът се оказа точно такъв, какъвто беше замислен, което може да се опише с една дума - „европейски“. 

Малко жилище от 29 кв. мВ него има малка кухня, бюро, всекидневна част и легло на втори етаж.
Сподели: