Студио с площ от 33 метра, в което всичко се побира

Тук има дори нормална спалня

2127

Как да имате просторна кухня, трапезария, хол и спалня с нормално по големина легло на 33 кв. метра? И също просторната система за съхранение! Възможно е. А примерът е в следващия апартамент.

Три апартамента с площ под 40 кв. мВсяко ъгълче площ е ценно, когато апартаментът ви е под 40 квадратни метра

Собственикът на апартамента има няколко желания – да има пълноценно място за спане и, ако е възможно, още едно, допълнително, трапезария за прием на гости, много място за съхранение. Освен това настоява и за голяма кухня, защото обича да готви.

Задачата се усложняваше от факта, че ателието има удължена форма и само един прозорец. Въз основа на тези характеристики, зоната за спане и всекидневната са поставени в онази част от апартамента, където има естествена светлина, а кухнята всъщност е разположена в малък коридор .

Парижки апартамент от 20 кв. мНай-характерното в студиото е невероятното му осветление

За малките пространства отсъствието на ненужни предмети е много важно, така че цялото съхранение е поставено в една зона, като по този начин останалата част от студиото се освобождава от всякакви скринове, свободно стоящи шкафове и рафтове. Голям шкаф, разделен по зони и функционалност, се превърна в основното място за съхранение.

В зоната на коридора има съблекалня, в кухнята има хладилник, фурна и място за съхранение, а в хола - рафтове за книги.

 

За да изпълни мечтата на клиента за голяма кухня, дизайнерът премества кухненската зона в коридора и я прави двуредова, като интегрира пералня и съдомиялна машина, както и цялото оборудване, необходимо за готвене. За да се избегнат неприятни миризми от хранителни отпадъци, под мивката е монтиран специален шредер.

 

За трапезарията е отделена частта до прозореца.

Мястото за сядане е ярък тюркоазен диван, разположен в ниша, оформена от гардероб. Черната акцентна стена зад него е единственото тъмно петно в интериора. От двете страни на дивана има отворени рафтове.

Мини-спалнята е поставена зад стената, отделена от останалото пространство с лека завеса - в случай, че в къщата има гости. Телевизионната зона е разположена по такъв начин, че да е удобно да се гледа телевизия както от дивана, така и от леглото.

Балконът също е изключителен - истинска малка градина и е оборудвано допълнително място за отдих.

В банята дизайнерът използва една от най-новите тенденции: прозрачни стъклени врати за душа вместо обемна и тясна душ кабина. За да се спести място, съхранението е организирано в компактен шкаф под мивката и в ниши.

 

Този апартамент е само 22 квадратаТака живеят в Швеция
Сподели: