Апартамент 90 м² за голямо семейство

Апартамент 90 м² за голямо семейство

Семейство с три деца се мести в ново жилище и се обръща за помощ към дизайнер, който да се заеме с оформлението. Когато се проектира апартамент за семейство с три деца, на дневен ред са предимно практически въпроси: как да се организира максимален брой места за съхранение, как да се направят детски стаи според възрастта, наред с практичността и функционалността.

„Опитахме се да изтръгнем максимума от оформлението, за да реализираме всички желания на собствениците“, казва дизайнерът. Деветдесет квадрата от една страна не са малко, но ако се разделят на пет... Клиентите очакваха в апартамента да има място за родителска спалня с гардеробна, две детски стаи, две бани и кухня-всекидневна. Всичко се получи, но дизайнерът трябваше да изтръгне максимума от оформлението.

Любимото място на цялото семейство е кухнята-всекидневната, от която се открива прекрасна гледка. Цветовата схема тук, както и целият проект, се основава на комбинация от три цвята: изумрудено зелено, бледо розово и бежово. Дизайнерът искаше да се съсредоточи върху благородния изумруд, така че не само долните шкафове на кухнята, но и вратите бяха боядисани в този цвят.

Кухненските колони бяха тонирани в цвета на стените и скрити в ниша, така че нищо да не отвлича вниманието от изумрудените шкафове. Диванът в хола е направен по поръчка, а над стената над него стилист създаде килим от семейни снимки.

В спалнята на родителите са използвани най-естествените нюанси на бежово, зелено, а полилеят виси над леглото като облак.

Детската стая за две момчета се различава от основния апартамент, защото младите й собственици сами са избрали цвета. „Наситеният ултрамарин и наситената мента бяха изборът на момчетата, така че отне много работа, за да се оформи тази стая“, спомня си дизайнерът. „За да разредя богатите нюанси, създадох геометричен модел за стените, подкрепен от геометрията с висяща лампа.“ Сивият цвят за корпусни мебели, който е направен по чертежи на дизайнера, компенсира яркостта на ултрамарина.

В стаята на момичето дизайнерът иска да създаде приказна и обгръщаща атмосфера, така че шкафовете и рафтовете са боядисани в цвета на стените и удавени в ниши. Леглото с инициалите на домакинята на стаята е поръчано от ателие за детско обзавеждане. Образът се допълва от приказна гора с птици и пеперуди, изобразена върху пано и елегантен полилей от бели мъниста, който много се хареса на малката стопанка на стаята. 

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...