7 страхотни дизайнерски трика, които ще направят бюджетния интериор луксозен

7 страхотни дизайнерски трика, които ще направят бюджетния интериор луксозен

Понякога изглежда, че е невъзможно да превърнете типичния апартамент в стилно, удобно и най-важното индивидуално жилищно пространство без професионални дизайнерски умения. Всъщност е достатъчно да овладеете само няколко техники за декориране, гениални в своята простота. Ето как да добавите лукс и шик към малката гарсониера и да не се разорите.

 Тактика 1: Заложете на сложни цветове

Ако говорим за простотата на оцветяване и нанасяне, тогава, разбира се, чистите цветове нямат равни. С тях се работи много лесно, дори и да няма подходящ опит. Но такава цветова схема има минус - изглежда скучна и евтина.

Поради тази причина експертите препоръчват да не вървите по най-простия начин, а да се опитате да играете с нюанси. Изберете по-дълбоки, по-богати и благородни цветове за интериорна декорация, които изглеждат различно при различни условия на осветление. Такива нюанси ще дадат желания обем дори на най-малките стаи. Освен това, в зависимост от тона, те могат или визуално да разширят пространството, да го направят по-леко, или, обратно, да добавят уют и интимност. Потърсете помощ от цветни фенове - ще бъде по-лесно да направите правилния избор.

Рецепция 2: Отказ от комплекти мебели

Помните ли как преди двадесет години беше модерно и актуално да купувате комплекти за коридора, спалнята и хола? Едно просто решение обаче не винаги е синоним на най-доброто решение. Готовите комплекти направиха интериора да изглежда формулиран и пищен, като стотици други. В такива апартаменти нямаше нищо стилно и индивидуално, нещо, което съвременните дизайнери преследват.

Ако се страхувате от драстични промени, първо дайте предпочитание на неща, които са в съгласие по цвят и стил с мебелите, които са в стаята. Експериментирайте, вдъхновете се от интериорни блогове, работата на професионални дизайнери, снимки в Pinterest. Еклектизмът сега е на мода, основното е да се подходи към въпроса за подреждането на интериора компетентно.

Тактика 3: Комбинирайте популярни предмети с уникални предмети

Кой каза, че мебелите и аксесоарите от масовите пазари създават типичен интериор и могат да се използват само за декориране на апартаменти с малък бюджет? Всъщност те често се използват в скъпи интериори, за да създадат правилния контраст с уникалните неща, които стоят наблизо.

Изберете уникални неща - рядка маса, която се предава от поколение на поколение, плетени салфетки, рисувани картини, плетени мебели, които добавят уют към атмосферата - атмосферата в апартамента веднага се промени.

Техника 4: Използвайте табуретка вместо шкаф

Един от най-полезните елементи в спалнята, от който пряко зависи вашият комфорт, е, колкото и да е странно, нощното шкафче. На него е удобно да оставите книга, чаша вода, телефон, будилник и други неща, които обичайно използвате сутрин или преди лягане. Просто стандартната ширина на шкафа не винаги ви позволява да го инсталирате в спалнята - понякога пътеките до леглото са толкова тесни, че мебелите просто не се побират. Не забравяйте, че шкафовете рядко предизвикват уау ефект. Те имат напълно стандартен и традиционен външен вид, тоест определено не могат да добавят жар към интериора. Но ако използвате нещо оригинално вместо бордюра, което не очаквате да видите тук, тогава картината ще се промени към по-добро.

Какво ще кажете за обикновена табуретка или стол за хранене? Ясно е, че трябва да бъде избран в съответствие със стила на стаята и да не се откроява от общата ситуация.

Техника 5: Реставриране на мебели

Претапицирайте дивани и фотьойли, превърнете столовете в табуретки, боядисайте масите в различен нюанс, който подхожда на обстановката. Този подход не само значително спестява финанси (новите мебели сега струват цяло състояние), но също така ви позволява лесно да поддържате стил във вече създаден интериор.

И ако стари лампи, играчи, виенски столове, съветски пиедестали с високи крака са останали като наследство от баба ви, смятайте, че сте истински късметлия. Тези неща могат да се превърнат в стилни винтидж детайли, които перфектно ще допълнят вашия апартамент. Друг вариант е да ги използвате не като допълнение, а като център на композицията, около който ще се изгради зашеметяващо стилен интериор.

Тактика 6: Украсете стаята с възглавници

Много хора смятат, че декоративните възглавници са просто още един прахоуловител, който трябва да се изхвърли на първо място. Но те са прекрасен декор, който изпълнява функциите си на пълна степен. Възглавниците придават на интериора топлина и комфорт, правят го замислен и завършен. Благодарение на тях леглото или диванът никога няма да изглеждат безлично.

Тактика 7: Предпочитайте естествените материали

Нека се изправим пред истината. Колкото и да са качествени имитациите, дървото, камъкът, бетонът и другите естествени материали изглеждат много по-луксозни. Те дават приятно тактилно усещане, правят интериора по-стилен и дълбок. Да, цената им е впечатляваща, но срокът на годност далеч надхвърля това, което евтината пластмаса и полиестер могат да предложат. Ясно е, че ако използвате естествени материали във всяка стая, можете да струва скъпо, но като акценти или детайли - защо не. 

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...