10 начина да направите дома си по – луксозен (част 2)

Обърнете внимание на малките неща

770

За да придадете блясък на вашия дом, не е нужно да инвестирате стотици. Трябват ви няколко лесни трика

Отървете се от всичко старо или грозно

Ако старите осветителна тела или някоя мебел постоянно ви кара да въздишате, махнете ги или ги променете. С помощта на боя, плат и дребни аксесоари лесно може промените вида на почти всяка мебел.

Използвайте рафтовете за повече от книги

Това, че имате голяма библиотека, не означава, че трябва да я пълните само с книги. На нея може да подредите красиви аксесоари, сувенири, картини или колекция. Най – важното е обаче да я поддържате чиста и организирана.

Сложете зона с килим

Зоните с килими наистина могат да преобразуват пространството. Те помагат за обединяването на мебелите на земята, отделят визуално помещенията и придават усещане за уют и сплотеност.

Направете стените блестящи

Лъскавият тапет добавя лукс към иначе скучната стая. Дори да декорирате само една стена, ефектът ще бъде забележителен.

Заложете на класиката

Когато се съмнявате за цвета на боята, изберете класически неутрален. Цветовете като бежово, сиво, кремаво и бледо жълто винаги ще изглеждат свежо и се комбинират добре с всичко. Ограничете смелите цветове само до аксесоарите и никога няма да ви се налага да ремонтирате цяла стая.

Изберете дълбоки цветове

 

Ако неутралните цветове са ви скучни, помислете за по – дълбoки нюанси и благородни тонове като тъмно синьо, лилаво или зелено. Те се комбинират чудесно със златни акценти, за да създадат изключително впечатляваща визия.

Внимание при смесване на финалните щрихи

Понякога дори дребен детайл може да развали цялостния вид на една стая. Обърнете внимание на финалните щрихи и внимавайте в комбинацията на цветовете, материалите и материите. Нека тоновете на завесите и меката мебел да съвпада, пода да отива на цвета на мебелите, а осветителните тела да са в тон със стила.

Съсредоточете се върху това, което имате

Масата в трапезарията, ярките килими, полилеи и дивани имат способността да подобрят усещането за лукс в дома. Определете няколко ключови елемента, които виждате и използвате често (особено ако те са такива, които се виждат от няколко други стаи) и решете дали има смисъл да купувате нови или ако тези са здрави може да промените лесно с помощта на боя и платове.

Светлината е важна

Естествено осветление и източниците на светлина са много важни за една стая. "Уверете се, че не блокирате светлината от прозорците и не забравяйте да сложите различни лампи за по-добра осветеност.

Инвестирайте в качествени щори

За да изглежда домът ви по – скъп, заменете обикновените метални щори с такива от плат (венециански или римски). Потърсете текстил, който да се комбинира с интериора в дома ви и създайте уникален проект на вашите прозорци.

 

Сподели: