10 неща, които правят дома ви да изглежда по – скъп

Дори и с малък бюджет може да създадете жилище като от лъскаво списание  

2886

Гледайте на всяка стая като на бяло платно

Обърнете внимание на съществуващите в дома ви елементи, които можете да подчертаете. Архитектурни детайли, като орнаменти, дървени греди, подове от твърда дървесина, вградени рафтове или облицовъчни мозаечни плочки са стойностни неща, върху които трябва да се фокусираме. Тези елементи не само изглеждат добре, но и са скъпи. Направете ги колкото е възможно по-видни – подчертайте ги и ги превърнете във фокусната точка на стаята.

Добавете ярък цвят

 

Боята не е скъпа, но  може да придаде изключително различен ви да на всяка стая. Независимо дали искате да омекотите тоновете или да добавите ярък нюанс, за да оживите пространството си, цветът е идеалното средство за промяна на цялостното усещане за една стая.

Изберете кърпи, които ще се радвате да използвате

Време е да се отървете от старите кърпи за баня - те правят пространството евтино. Инвестирайте в качествени бели, пухкави кърпи, каквито бихте намерили в луксозен хотел или спа. Това веднага ще предизвика усещане за лукс във вашите гости.

Сменете декоративните възглавници

 

Декоративните възглавници са най – достъпният аксесоар, за да озарите дадена стая, независимо дали са купени или направени от вас. Махнете старите и ги заменете с по – ярки, цветни, смесете текстури, стилове или аранжирайте с различни шарки.

Сложете ламперия

Ламперията се завръща на мода, но сега тя е изключително красива, фина и в множество цветове и варианти.  Освен това инсталирането й е много лесно, а ефектът, който ще постигнете е изключителен.

Закачете картина

Семейни снимки, направи си сам проект, произведение на изкуството. Каквото и да изберете, няма да сбъркате ако искате да създадете впечатляващ интериор. Всичко, което трябва да направите е да съобразите размера на произведението с този на стената и да аранжирате на точната височина.

Създайте акцент с аксесоари

Списанията са чудесен източник на идеи за декориране на дома и вдъхновение за това как да подредите аксесоарите. Не винаги обаче бюджетните варианти ще стоят добре. Затова отделете малко време и обиколете магазините за антикварни или употребявани вещи може да откриете уникални находки.

Перфектните мебели

Ключът към създаването на скъпоструващ дом е да направите всичко - от рафтовете до кухненските шкафове -  да се вписват перфектно в интериора. Най-лесният начин да постигнете този вид е да ги разширите от пода до тавана. Рафт, който покрива цяла стена, почти винаги ще изглежда по-скъпо от такъв, който стои сам. За щастие, с малко планиране в бъдеще, този проект може да се реши в рамките на един или два уикенда.

Актуализиране на старите дръжки

Един бърз и лесен начин да промените вида на дома си е да смените старите дръжки. Това ще се забележи особено лесно в кухнята. Това са малки и евтини детайли, но те придадат по – скъп вид.

Променете кухненския гръб

Превърнете кухненския гръб в акцент или фокусна точка като сложите ярък панел или стъклени плочки. Този проект няма да ви струва скъпо, но ще промени цялостния вид на помещението.

Създайте илюзия за по – висок таван

Ако не можете да повдигнете тавана си буквално, можете да помислите за вариант, в който да създадете визуална илюзия. Това може да стане лесно като закачите завесите под тавана или да сложите тапет (или завеса) с вертикална шарка.

Сложете едно или две огледала

Огледалото не е аксесоар само за банята, а може да се превърне и в акцент в хола ако е с красива рамка. Освен това така визуално ще направите стаята по – широка и по – светла.

Сподели: