Тази година един от най-големите празници у нас – Великден, ще бъде по-различен. Няма да имаме възможност да го споделим с близки и приятели, а ще го отбележим в тесен семеен кръг.
В последните няколко седмици ежедневието ни се промени драстично. Повечето от нас работят от вкъщи, жонглирайки със с...
10/04/2020Неминуемо, това ни подтиска. Как да не позволим на социалната изолация да провали празника ни?
Нека се фокусираме върху аспектите на тържеството, които зависят от нас. А те не са никак малко. Красива украса, вкусна храна и забавления със семейството – от всичко това никой не може да ни лиши.
Традиционно на Великден слагаме на трапезата агнешко, дроб сърма, зелена салата. Тази година именно храната може да върне блясъка на Великден и усещането за празник.
Ако я приготвим заедно със семейството, забавлението е гарантирано. Ето няколко рецепти, които могат не само перфектно да допълнят основните ястия, но и да превърнат трапезата в красива гледка.
Да започнем от закуската. Забавните сандвичи във формата на морков ще зарадват децата още в ранна сутрин.
Сандвич-морков
Продукти:
5 филии бял хляб
крем сирене Маджаров
1 морков
1 розетка броколи
Начин на приготвяне:
Изрежете хляба във формата на морков. Намажете го с крема сирене и отгоре поставете настърганите моркови и накъсаното на ситно броколи.
Ако ви липсва месото в тази рецепта, можете да добавите върху топеното сирене свинско филе Маджаров.
Пълнени яйца с извара
На Великден просто е неизбежно изобилието от твърдо сварени яйца. Ако вложите малко въобръжение и творчество, можете да ги превърнете във вкусна украса за масата.
Продукти:
5 яйца
200 гр извара Маджаров
200 гр краве кисело мляко Маджаров
черен пипер и сол на вкус
Начин на приготвяне:
Яйцата се разрязват на две. Изваждат се жълтъците, които се смачкват добре и се разбъркват с киселото мляко и изварата. Прибавят се подправките.Със сместа се пълнят белтъците.
Можете да превърнете яйцата в патета с помощта на децата, които с радост ще се включат в това забавление, а после и ще ги хапнат с удоволствие. Ако сте фенове на крем сиренето, можете да замените в рецептата изварата с него.
Маджаров предлага три различни вида крем сирене: класическо, с орехи и с копър.
Плато с деликатеси за празничната вечеря
Тук можете да развихрите въобръжението си. А ако заложите на месните деликатеси на Маджаров, ще съчетаете красотата с отличен вкус.
Можете да избирате от луканка, сурово-сушено филе, бабек, пастърма, суджук, различни видове салами, бут, врат и други. Те се комбинират идеално с пушен или обикновен кашкавал.