Всеки обича вкуснaта храна Но процесът на хранене преди това минава през процеса на приготвяне, който не всеки харесва. Как тогава да превърнем готвенето в удоволствие. Ето няколко кулинарни трика, които ще ви помогнат да се справите с това задължение много по-бързо и по-добре.
Майонезата е смес от яйца, мазнина и горчица. Продукт, който много хора харесват и щедро слагат в сандвича и салатата...
14/01/20191. Как да предотвратите разпадането на парчета риба при пържене
Колкото и да обичате да готвите, колкото и вкусни, и изкушаващи ястия да правите, накрая се налага да миете съдовете....
07/12/2018За да се предотврати разпадането на парчета риба по време на процеса на пържене, трябва да бъдат забърсани с хартиена кърпа и осолени 10-15 минути преди термична обработка. В резултат на това получавате хубави и цели парчета риба с хрупкава пържена кора.
2. Вкусни стари картофи
Оцетът и чесънът ще помогнат за подобряване на вкуса на старите картофи. По време на готвенето добавете лъжица оцет, 2-3 скилидки чесън и дафинов лист в тенджерата. Също така имайте предвид, че за готвене на стари картофи е необходимо два пъти повече вода, отколкото за готвене на млади картофи.
3. Лесна за почистване риба
Никой не обича да готви риба заради люспите, които са трудни да се махнат. Има обаче един трик, благодарение на който можете да почистите рибата за пет минути. За да направите това, потопете рибата във вряща вода за 1-2 минути и след това потопете в студена.
4. Лук без сълзи
Когато режете лук, не забравяйте периодично да навлажнявате острието на ножа с ледена вода. Студената вода от ножа разтваря помага да се избегне дразнението на лигавиците на носа и очите.
5. Решете проблема с пресолената супа
Торбичка с ориз ще ви помогне да спестите риска от пресолената супа. Потопете в тенджерата, гответе 10-15 минути и изхвърлете.
6. За да не се разпадат жълтъците
Намокрете ножа със студена вода, така че жълтъците на сварените яйца да не се разпаднат.
7. Тесто без бучки
Ако не можете да приготвите тестото за палачинки без бучки, прецедете през цедка.
8. За неутрализиране горчивината на патладжана
Преди да започнете да пържите патладжана, осолете о, оставете за половин час и след това изплакнете с вода. Това неутрализират горчивината.
9. Тънки котлети
Замразеното месо се реже много по-лесно от прясното. Ето защо, ако искате да готвите тънки котлети, поставете парче месо във фризера за 30-60 минути.
10. Сочни кюфтета с хрупкава коричка
Има прост трик за приготвяне на сочни хрупкави кюфтета. За целта пържете всяка страна първо на голям огън, а след това и на среден. Силен огън в началото на готвенето ще помогне да се постигне хрупкавост, което няма да позволи на сока да изтича.
Един от най-често срещаните проблеми в кухнята е свежестта на храната. Всеки знае, че прясната храна е ключът към здр...
29/12/2019