8 кулинарни съвета, които всъщност се оказаха измислица

8 кулинарни съвета, които всъщност се оказаха измислица

Готвенето е трудно, но много вълнуващо. Ето защо има много съвети, които помагат за облекчаване на задачата и приготвяне на перфектно вкусно ястие. И ако преди всички тези тайни са се предавали от семейството на семейството, в ерата на Интернет освен много съвети, може да намерите и много погрешна информация, която да провали усилията ви.

19 кухненски джаджи за по – забавно готвене

Забавлението не винаги трябва да означава лекомислие. Доказателство за това са всички тези джаджи, които освен че са ...

20/05/2017

Ето някои митове, които е време да забравите:

1. Оризът трябва да се измие

9 навика, които развалят съдовете за готвене

Толкова много правила се налага да следваме всеки ден около нас, че понякога забравяме, че те важат дори за вещите в ...

17/10/2018

 

Много опитни кулинарни специалисти, както домашни, така и професионални, казват в един глас: изплакнете ориза. Като аргумент те казват, че по този начин няма да се слепи и след готвене ще има хубава ронлива структура. Но в действителност всичко зависи от това колко вода да се добавя към него и колко често се разбърква. А измиването му може да лиши ориза от някои хранителни вещества.

2. Хлебната сода може да се съхранява колкото желаете

Много хора смятат, че содата не се разваля, така че дори и да стои на рафта години, и може да се използва без страх. Разбира се, тя има дълъг срок на годност, но не е безкрай. Сменяйте на всеки 6-12 месеца.

3. Солената паста се готви по-бързо

Благодарение на солта водата може да заври по – бързо, но ако готвите паста, не слагайте прекалено, защото вкусът може да пострада.

4. Кога да добавите подправки?

Смята се, че трябва да добавите подправки само няколко минути преди ястието да е готово. Това обаче не е така, или по-скоро не е задължително. За тези, които харесват по-универсален и оригинален вкус и аромат, е по-добре да добавяте подправки към храната в началото на приготвянето или постепенно, на различни етапи на готовност. При нагряване на храната възникват химични реакции, така че можете да експериментирате с подправки, както желаете.

5. Пастата трябва да се измие

Когато изплаквате пастата, спирате процеса на готвене, но и махате нишестето, което е важно, за да залепне соса за пастата.

6. Суровите зеленчуци са по-здравословни.

Смята се, че суровите домати са много по-здравословни от термично обработените домати, също като суровите моркови. Това обаче е много противоречиво твърдение. Готвенето на домати разгражда някои хранителни вещества, но засилва други. Варените моркови също съдържат повече бета-каротин от суровите моркови. Ето защо можем да заключим, че както суровите, така и варените зеленчуци остават полезни, така че трябва да се съсредоточите повече върху вкусовите си предпочитания, отколкото върху общоприетото мнение.

7. Дървените дъски за рязане са вредни

Този мит идва от факта, че дървените дъски имат по-пореста структура, където храната и бактериите могат да останат. Но изследването показа, че бактериите умират доста бързо, тъй като горният слой на дървото бързо се изтрива. Важно е обаче редовно и старателно да миете дъската.

8. Хлябът трябва да се съхранява в хладилника

Хлябът влошава качеството си, ако се остави на плота, но в хладилника може да развие бързо плесен заради конденза, който се получава.

15 трика при готвене, които всеки трябва да знае

Готвенето е нещо, което се учи цял живот. Винаги и от всеки може да научим трикове, да придобием нови умения, да разб...

28/06/2019
За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...