Трикове за малката кухня

Преобразете пространството  

244

Ако живеете под наем или просто обитавате много малко жилище, най – вероятно кухнята ви се помещава на няколко квадратни метра или е част от една по – голяма стая. Но това не означава, че не може да се радвате на комфортна и уютна зона за готвене и хранене. Всичко е въпрос на правилно планиране и прецизиране, както и мислите рационално. Ето няколко трика за обзавеждане на малката кухня.

Махнете всичко излишно

В малката кухня не трябва да има нищо излишно. Прегледайте всички вещи и махнете тези, които не ползвате. Рационализирайте уредите си, вместо да купувате няколко малки уреда, по - добре инвестирайте в мултифункционален уред, който да върши всички тези задачи. Вместо плот с четири котлона, изберете такъв с два.

Мислете вертикално

Вертикалното съхранение е перфектното решение за оптималното използване на пространството, а кухнята предлага някои уникални възможности да се възползва максимално от това.

Окачени поставки за тигани,  магнитни поставки за ножовете, рафтове за сушене на съдове, монтирани над мивката или пръчки с куки за кърпи, престилки, малки инструменти и ръкавици са отлични решения за повече пространство.

Намерете красиви инструменти за почистване

Истината е, че често  няма къде да държим всички необходими за почистването инструменти. Ако ги замените с по – красиви обаче, те лесно могат да се превърнат в част от декорацията. Например вместо пластмасова метла, изберете такава с дървена дръжка, а обикновената поставка за сапун, заменете с керамична. Излейте верото в красив дозатор, а гъбата поставете в малка кутийка. Това са дребни промени, но ще имат голям ефект върху цялостния вид на стаята.

Нов кран

Само защото нямате място за миялна машина, не означава, че не може да миете съдовете стилно. Инвестирайте в красива мивка със система за пестене на водата. Заложете на такава с голямо корито, за да бъде работата по - лесна.

Остров

Кухненският остров е идеален за почти всяко пространство - дори за най-малките апартаменти! Независимо дали изберете по-голям в средата на стаята или малко в единия край, той предоставя възможност за съхранение и допълнителна площ за работа.

Акцентна стена

Белите стени не винаги са задължителни за малката стая. Ако разполагате с ограничен бюджет, изберете тапет на едната стена, която да привлича вниманието и да се превърне във фокусна точка.

Вдъхнете живот

Всяка стая заслужава растение. То не само ще придаде свежест, но и ще подобри качеството на въздуха.

За още идеи - следвайте ни в Instagram

Сподели: