Без значение дали сте опитен професионалист или новак в кухнята, от време на време имаме нужда от малко хитрини, които да ни спестят време. Разбира се, за готвенето се изисква и доза талант, но когато знаем някой трик, сякаш става по – лесно!
Пролетното почистване ще бъде по леко с нашите идеи за бързо освежаване на дома Чистете шкафовете с…прахосмук...
08/04/20161. Спасете изгорялата храна
Освен новата дограма, външната изолация и енергоспестяващите уреди, които изискват голям финансов ресурс, има и малки...
05/12/2015Ако сосът загори на дъното на тенджерата, пресипете го в чиста и продължете да готвите на слаб огън. Добавете щипка захар, за да компенсирате вкуса на изгоряло, добавяйки още щипка или две, ако е необходимо.
2. Оправете омекналите зеленчуци
Ако краставиците, репичките, целина или морковите в хладилника са поомекнали, има лесен начин да ги направите отново свежи. Нарежете зеленчуците и ги поставете в гевгир, заедно с няколко кубчета лед и щипка сол. Поставете купата в хладилника си за около час, след това извадете хрупкави зеленчуци.
3. Предотвратете развалянето на хляба
За да запазите хляба по – дълго време, сложете парче свежа целина в плика и го затворете.
4. Освежете дървените лъжици
Ако дървените лъжици не изглеждат добре или миришат, сварете ги във вода за минута или две. Поставете лъжиците на слънце, за да изсъхнат напълно, след това ги третирайте с балсам за дърво.
5. Махнете лесно черупката на яйцето
Ако при счупването на яйцето са паднали няколко парченца черупка, извадете ги с помощта на по – голямо парче черупка.
6. Запазете сметаната прясна
За да запазите прясна сметана или извара свежа по - дълго, я съхранявайте обърната надолу в хладилника! Така се създава вакуум, който ще намали вероятността от поява на плесен или бактерии по повърхността.
7. Освежете ръцете си
Някои миризми от храна се задържат на ръцете ни дълго време. За да премахнете миризмата, просто ги натрийте в съд от неръждаема стомана.
8. Разделете слепналите чаши
Ако стъклените чаши са слепнали, не ги дърпайте, за да не се счупят. Напълнете горната чаша с лед и я потопете в купа с топла вода. Така ще я извадите много лесно.
9. Запазете зелениите по – дълго свежи
Дръжте марулята и зелените салати в хладилника, но ги съхранявате в плик с цип, заедно със суха хартиена кърпа. Тя ще помогне да се абсорбира излишната влага, като запазва зеленчуците свежи и хрупкави.
Дори и малкото място може да бъде шик декорирано. Предлагаме в някои хитри идеи за обзавеждане на малката стая в дома...
14/10/2016