Три вечери, идеални за приготвяне на открито

Три вечери, идеални за приготвяне на открито

Със затоплянето на времето ни се иска да прекарваме все повече време навън. А какво по – хубаво от това да направим една приятна и забавна вечеря на открито. Може да е в градината, на терасата, а защо не и на къмпинг.

7 храни за укрепване на имунната система

Боли ви гърлото и се чувствате отпаднали? Или искате да се защитите срещу настинка? Уверете се, че хапвате редовно су...

09/04/2020

Предлагаме ви три идеи за вечеря, които може да направите на барбекюто или скарата.

Ориз по гръцки

Ястия със сладолед, които ще озарят летните делнични дни

Има ли някой, който да не обича сладолед? Надали. А както се оказва, сладоледът може да бъде не само във фунийка или ...

15/04/2020

Три вечери, идеални за приготвяне на открито

2 големи шепи спанак

½ чаша качествен екстра върджин зехтин

 1 средна глава лук, нарязан на ситно

 1 ½ чаши дългозърнест бял ориз

ситно нарязан пресен копър и свежи листа от мента

 сок от 2 лимона

сол

сирене фета

Измийте спанака и го накъсайте на едри парчета.  Загрейте дълбок и широк тиган. Изсипете зехтин и лук и гответе, като разбърквате от време на време, докато лукът омекне -  8 до 10 минути. Добавяйте части от спанака, като разбърквате. Гответе докато омекне. Разбъркайте ориз с 3 части вода, посолете. Гответе 15 минути, разбъркайте и ако е необходимо, добавете още малко вода, за да стане кремообразна консистенция. Махнете от огъня, добавете пресните подправки, лимоновия сок и начупеното на едри парчета сирене.

Насладете се с чаша вино.

Пиле с лимон

Три вечери, идеални за приготвяне на открито

Съставки:

1/2 чаша зехтин

 2 чаени лъжички лимонова кора

 2 супени лъжици смлян чесън

 1/4 чаша заатар

 лимонов сок

 1 1/2 чаена лъжичка сол

 1/2 чаена лъжичка черен пипер

 8 пилешки бутчета  с кожа

2 лимона, всеки нарязан на 4 парчета

Смесете зехтина, лимоновата кора, чесъна, заатара, лимоновия сок, солта и черния пипер. Добавете пилешкото месо и мариновайте. Охладете за 1-2 часа. Извадете пилето от хладилника и го оставете да почине за 30 минути. Изпечете на скара или  барбекю

Поднесете с гарнитура по избор.

Сандвич по италиански

Три вечери, идеални за приготвяне на открито

1 хляб чабата

Маслинова паста

 2 супени лъжици балсамов оцет

 2 супени лъжици зехтин екстра върджин

4-5 парчета прошуто  или качествена шунка

1 топка прясна моцарела, нарязана на кръгчета

 1 печена чушка, нарязана на ситно

 6 листа пресен босилек

 Прясно смлян черен пипер

Срежете чабатата наполовина хоризонтално. Намажете едната половина със зехтин и няколко капки балсамико. Подредете парчетата шунка или прошуто , моцарелата и печената чушка, след което завършете с босилек. Поръсете с черен пипер на вкус и поставете горната половина на хляба. Увийте сандвича добре с фолио. Поставете отгоре тежка дъска  и оставете да преседи 30 минути. Развийте, нарежете на парчета и сервирайте. По желание може и да запечете.

9 храни, които мием неправилно

Всеки човек знае, че правилното измиване на храната е от съществено значение за нашето здраве. Всичко изглежда доста ...

17/04/2020
За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...