Трапезарии в индустриален стил - красиви, цветни и функционални

Трапезарии в индустриален стил - красиви, цветни и функционални

Както знаете, модата се движи в кръг и интериорният дизайн не прави изключение. През последните години се наблюдава възраждане на стилове и тенденции, на които дизайнерите придават нов елегантен облик. Индустриалният е един от основните стилове, чието влияние се усеща най-силно в съвременния свят. Сдържан, поставящ ергономията над красотата, той се завръща отново. Предлагаме преглед на най-добрите трапезарии, декорирани в този вечен стил.

6 идеи от съвременния индустриален стил

1. Смесвайте материалите Кухня в класически индустриален стил – дървени вратички в стил рустик, мраморен пло...

16/06/2016

Тухла, метал и дърво

За да декорирате интериора в стила, който харесвате, определено трябва да разберете основните му компоненти. В случая с индустриалния стил те дори могат да бъдат наречени движещи сили. От самото си създаване, от ерата на индустриалните революции, не е трябвало да се обръща специално внимание на визуалната красота на мястото, това е работна атмосфера. Ето защо съвременните дизайнери имат невероятна комбинация от контрастни текстури. Трапезарията трябва напълно да отговаря на избраната посока.

Баня в индустриален стил

Банята отдавна се е превърнала от утилитарно пространство в част от жилищното пространство, което е чудесно за дизайн...

19/02/2022

Тухлените стени са фаворит сред собствениците на жилища за трапезарии в индустриален стил. Те спомагат за постигане на хармония, съчетаваща домашен уют и авангарден интериор. Метална дограма, масивни дървени греди, сурови бетонни повърхности са перфектната комбинация за създаване на уникална трапезария. Остава само да се допълни всичко това с правилната цветова схема.

 

Осветлението играе една от решаващите роли във всеки интериор, но в азиатския, средиземноморския и индустриалния стил то става двойно по-важно. По принцип се предпочитат традиционните големи метални лампи, които идеално се вписват в този интериор.

Има алтернативни възможности, които по нищо не отстъпват на общоприетия избор. За осветяване на индустриална трапезария е подходящ всеки полилей, който носи подходящата атмосфера. Те само ще придадат на интериора модерен чар или средновековна магия, създавайки невероятно сливане на стилове.

 

Стайните цветя като елемент на женското начало

Най-често стая в индустриален стил е голямо отворено пространство, но малка стая също ще изглежда страхотно. Вярно е, че за това трапезарията ще трябва да обърне повече внимание. На първо място, трябва да решите проблема с осветлението. Ако стаята е наистина малка, тогава ще трябва да я разширите визуално за сметка на хола. Цветовата гама трябва да е минимална. За фон се избира само една доминираща текстура - тухла, метал или бетон.

 

Необичайна авангардна визия

Трапезарията в индустриален стил ви позволява да експериментирате с декор и аксесоари много по-свободно от всяка друга. Огромни полилеи, дръзки картини по стените ще изглеждат оригинални, дори ретро велосипед ще бъде полезен. Маса за хранене по поръчка, еклектична комбинация от столове и неочакван пръскане на цвят могат да създадат уникална атмосфера в трапезарията и да се превърнат в зашеметяващ фон. Вярно е, че трябва да внимавате да не прекалявате с детайлите.

 

Невероятна комбинация от ретро и индустриален стил

Използваните неща, реставрираният декор също са неразделна част от индустриалния стил. Може да са стари боядисани части от кола, ретро ваза на масата за хранене, всичко, което можете да намерите на битпазара. Интериорът със сигурност трябва да даде индивидуалност, а за това се нуждаете от въображение.

Модерни щрихи в 50 кв.м таванско помещение в индустриален стил

Когато мислим за индустриалния стил, веднага си представяме пространства, завършени със сурови и бетонни елементи. Но...

14/10/2022
За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...