Вероятно съхранявате тези 5 неща в кухнята неправилно

Вероятно съхранявате тези 5 неща в кухнята неправилно

Кухнята е работната площ на всеки дом и тук съхраняваме най-разнообразни вещи – от прибори през уреди и посуда. И освен, че трябва да бъдат разположени на удобно и достъпно място, те трябва да устояват и на ежедневната употреба и експлоатация. Но колкото и устойчиви да са тези неща, ако ги съхранявате неправилно лесно може да ги повредите.

От Apartment Therapy ни представят пет всекидневно използвани уреда, които съхраняваме по грешен начин.

1. Ножове

Много  хора съхраняват ножовете в чекмеджето, но това е погрешно! На първо място е опасно, защото лесно може да се нараните докато търсите нещо. А освен това така може да изтърпите лесно ножовете си. Затова инвестирайте в магнитна лента, на която да ги подредите.

2. Тава за сладки

И вие ли слагате тавите за печене  на сладки една върху друга в някое чекмедже? Ако е така, спрете, защото може да им нараните покритието. Най-добрият начин за съхранение е вертикално, а не хоризонтално. Единият вариант е да използвате ограничителни тръби, а другият е да сложите папка за документи, които да ги подпират.

3. Подправки

Обикновено слагаме подправките в бурканчета, които съвпадат по вид и големина, подреждаме ги по азбучен ред или вид. Всъщност най-добрият начин за съхранение на подправките е да ги подредите по честота на употребата.

4. Чаши за вино

При тях съществува вечният въпрос – да ги подредим с чашката нагоре или надолу? Истината е, че трябва да бъдат с чашката нагоре, освен ако не ги подредите някъде да висят. Причината: ръбът е най-крехката част от чашата, затова е добре да я държите нагоре. Не се страхувайте, че ще се напрашат, защото в шкафа това трудно ще стане.

5. Чугунени тигани

Колкото и здрави да ви изглеждат те, не ги слагайте един върху друг, защото повърхността се драска много лесно. Най-безопасният начин е да ги слагате един върху друг, но с парче хартия или плат помежду им. 

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...