5 неща, които развалят вида на кухнята

5 неща, които развалят вида на кухнята

 Позната ли ви е тази ситуация? Направиха ремонт, сложихте нова кухня, направиха общо почистване, окачиха красиви завеси, но няма усещане за комфорт. Дали проблемът не е в малките детайли? Ето няколко неща, които развалят чара на стаята.

Да въведем ред в шкафовете в кухнята

Безпорядъкът в чекмеджета в кухнята значително забавя и усложнява готвенето. А спретнатите и добре организирани шкаф...

15/02/2016

1. Мръсна дъска за рязане

Нищо чудно, че професионалните готвачи съветват да държите няколко дъски за рязане в кухнята - за млечни продукти, за зеленчуци, за морски дарове, за сурово месо.

Пълна промяна на кухнята с малко пари

Много от нас ги очакват ремонти вкъщи това лято. Каквато и страхотна идея обаче да имате, нейното осъществяване ще за...

31/05/2016

С течение на времето повърхностите на дъските за рязане се образуват драскотини, пукнатини и канали, в които се размножават вредни бактерии. Дори използването на най-агресивните препарати няма да убие всички бактерии. Ето защо е толкова важно да имате няколко различни дъски в кухнята си.

2. Грешни столове

Докато мнозина залагат на комплект, когато обзавеждат кухнята, групата за хранене незабелязано разваля цялото впечатление. Вземете например столове. Моделите на метални крака отдавна са остарели. Те правят интериора по-евтин и не са много практични: на лъскавата повърхност много бързо се появяват надрасквания, драскотини и ръжда.

3. Мушама на масата

Поставки, покривки, кърпи, възглавници на столове - всичко това създава усещане за домашен уют и комфорт в кухнята. Мушамите обаче не са включени в този списък. Поради материала, от който са направени, изглеждат странни, евтини и мрачни. Да, те са практични, но не стоят красиво.

4. Шкафове в неестествени цветове

Сега естественото е на мода. При декорирането на интериора дизайнерите се фокусират върху естествени текстури и материали, естествени цветове. Затова не слагайте закачливи и неестествени нюанси, като розово, светло зелено, оранжево. Никой не казва, че трябва напълно да изоставите ярките цветове, същото синьо ще бъде чудесно допълнение към вашата кухня, но трябва да дадете предпочитание на тези нюанси, които можете да намерите в природата - това е ключът към успеха.

5. Един източник на светлина

Въпреки факта, че много кухни не могат да се похвалят с големи размери, не се ограничавайте само до един източник на светлина. Дизайнерите съветват да имате няколко сценария за осветление: над работната повърхност, над трапезарията и над печката. Това е не само по-функционално, но и много по-практично: сега, например, за да миете чинии, не е необходимо да включвате общата светлина в кухнята - лампа в работната зона ще бъде достатъчна.

Островът в кухнята

Кухненският остров е основната точка на помещението, в което приготвяме храната. Той ни дава повече пространство за г...

02/11/2015
За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...