Този продукт трябва да присъства във всеки дом (част 2)

22 приложения на вазелина в личната грижа и у дома  

4633

Вече ви показахме над 20 уникални и много полезни приложения на вазелина – за красотата, облеклото и личната грижа. Този продукт обаче има още много неочаквани ползи.

7 необичайни употреби на вазелина (част 2)Безценен помощник у дома

Вижте още 22 хитри приложения.

Hoermann.bg | Врати за дома и индустрията

Грижи за косата

14 необичайни употреби на PVC тръбитеИли как от нищо става нещо  

22. Добавете блясък! Нанесете вазелин пестеливо на косата си, за да я направите бляскава и да помогнете при цъфтящи краища.

23. Предпазва очите от шампоан. Когато къпете малкото си дете намажете с малко вазелин над веждите, за да не влезе шампоана в очите.

24. Махнете дъвката от косата. Просто намажете засегнатия кичур и приплъзнете.

25. Успокойте скалпа. Масажирайте малко вазелин върху скалпа, за да намалите сърбежа и лющенето от пърхота.

26. Предотвратете оцветяването. Преди да боядисате косата си у дома, нанесете малко количество вазелин в основата на косата, за да предпазите кожата от боята.

Почистване

27. Замаскирайте драскотините на дървени мебели. Нанесете вазелин върху петна или и оставете да престои 24 часа. Избършете.

28. Отстранете дъвка от дървените мебели. Нанесете малко върху дъвката и търкайте докато падне.

29. Махнете восъка от свещта. Нанесете малко вазелин в краищата на восъчното петно и оставете за известно време, след това избършете с хартиена кърпа.

В къщата

30. Смажете скърцащите панти. Нанесете малко количество върху скърцащата панта, за да я смажете.

31. Смажете чекмеджетата и прозорците. Използвайте малка четка за нанасяне на вазелин към релсите на чекмеджета и прозорци. Тека те ще се отварят и затварят по – лесно.

32. За чекмеджетата на хладилника. Лепкавите чекмеджета в хладилника могат да бъдат досадни, но те ще се плъзгат по - лесно с малко вазелин на външната им страна!

33. Предотвратява залепване на крушките. Ако имате осветителни тела, където крушките се завиват трудно, просто нанесете тънък слой вазелин в основата преди да я сложите.

34. Местете лесно завесите. Ако куките на завесата за душ се закачат на пръчката, нанесете тънък слой вазелин отгоре. Сега те ще се местят по - лесно!

35. Отключете вратата. Някои брави залепват с течение на времето, но вазелинът може да помогне! Сложете тънък слой върху ключа и той трябва да се плъзне лесно в ключалката.

36. При писклив смесител. Махнете двете дръжките на смесителя и сложете по малко вазелин в основата преди да завийте отново.

37. Срещу мухи. На хартия сложете малко вазелин и оставете около прозореца. Мухите ще залепнат и няма да влязат в стаята.

За домашни любимци и животни

38. Третирайте напукани лапи. Ако вашият домашен любимец си е наранил лапичките, излекувайте с  малко вазелин.

39. Пазете храната. Ако мравките започват да лазят към купичката на вашето куче или коте, нанесете слой вазелин наоколо и това ще държи мравки далеч.

Здраве

40. Срещу треска. Поставете вазелин във фризера за около 5 минути, след това нанесете малко количество на челото си. охлаждането ще намали треската.

41. Помага да лекувате малки рани. Нанесете малко вазелин ако имате порязан или ожулен участък и те ще се излекуват по-бързо. Той ще запази кожата хидратирана и ще предпази от инфекция.

42. Излекувайте напукания нос. Ако имате хрема  носът е ожулен, намажете около ноздрите с малко вазелин, за да успокоите.

 43. Успокойте болезнения гръб. Загрейте малко вазелин в микровълновата фурна до леко затопляне, след което масажирайте със затоплящ ефект.

44. При мазоли. Ако обувките ви стягат, намажете мазола с малко вазелин, за да омекотите и облекчите временно болката.

 

6 неочаквани начини да използвате стъклото в интериораИ много красиви  
Сподели: