Този продукт трябва да присъства във всеки дом (част 2)

22 приложения на вазелина в личната грижа и у дома  

5785

Вече ви показахме над 20 уникални и много полезни приложения на вазелина – за красотата, облеклото и личната грижа. Този продукт обаче има още много неочаквани ползи.

7 необичайни употреби на вазелина (част 2)Безценен помощник у дома

Вижте още 22 хитри приложения.

Грижи за косата

14 необичайни употреби на PVC тръбитеИли как от нищо става нещо  

22. Добавете блясък! Нанесете вазелин пестеливо на косата си, за да я направите бляскава и да помогнете при цъфтящи краища.

23. Предпазва очите от шампоан. Когато къпете малкото си дете намажете с малко вазелин над веждите, за да не влезе шампоана в очите.

24. Махнете дъвката от косата. Просто намажете засегнатия кичур и приплъзнете.

25. Успокойте скалпа. Масажирайте малко вазелин върху скалпа, за да намалите сърбежа и лющенето от пърхота.

26. Предотвратете оцветяването. Преди да боядисате косата си у дома, нанесете малко количество вазелин в основата на косата, за да предпазите кожата от боята.

Почистване

27. Замаскирайте драскотините на дървени мебели. Нанесете вазелин върху петна или и оставете да престои 24 часа. Избършете.

28. Отстранете дъвка от дървените мебели. Нанесете малко върху дъвката и търкайте докато падне.

29. Махнете восъка от свещта. Нанесете малко вазелин в краищата на восъчното петно и оставете за известно време, след това избършете с хартиена кърпа.

В къщата

30. Смажете скърцащите панти. Нанесете малко количество върху скърцащата панта, за да я смажете.

31. Смажете чекмеджетата и прозорците. Използвайте малка четка за нанасяне на вазелин към релсите на чекмеджета и прозорци. Тека те ще се отварят и затварят по – лесно.

32. За чекмеджетата на хладилника. Лепкавите чекмеджета в хладилника могат да бъдат досадни, но те ще се плъзгат по - лесно с малко вазелин на външната им страна!

33. Предотвратява залепване на крушките. Ако имате осветителни тела, където крушките се завиват трудно, просто нанесете тънък слой вазелин в основата преди да я сложите.

34. Местете лесно завесите. Ако куките на завесата за душ се закачат на пръчката, нанесете тънък слой вазелин отгоре. Сега те ще се местят по - лесно!

35. Отключете вратата. Някои брави залепват с течение на времето, но вазелинът може да помогне! Сложете тънък слой върху ключа и той трябва да се плъзне лесно в ключалката.

36. При писклив смесител. Махнете двете дръжките на смесителя и сложете по малко вазелин в основата преди да завийте отново.

37. Срещу мухи. На хартия сложете малко вазелин и оставете около прозореца. Мухите ще залепнат и няма да влязат в стаята.

За домашни любимци и животни

38. Третирайте напукани лапи. Ако вашият домашен любимец си е наранил лапичките, излекувайте с  малко вазелин.

39. Пазете храната. Ако мравките започват да лазят към купичката на вашето куче или коте, нанесете слой вазелин наоколо и това ще държи мравки далеч.

Здраве

40. Срещу треска. Поставете вазелин във фризера за около 5 минути, след това нанесете малко количество на челото си. охлаждането ще намали треската.

41. Помага да лекувате малки рани. Нанесете малко вазелин ако имате порязан или ожулен участък и те ще се излекуват по-бързо. Той ще запази кожата хидратирана и ще предпази от инфекция.

42. Излекувайте напукания нос. Ако имате хрема  носът е ожулен, намажете около ноздрите с малко вазелин, за да успокоите.

 43. Успокойте болезнения гръб. Загрейте малко вазелин в микровълновата фурна до леко затопляне, след което масажирайте със затоплящ ефект.

44. При мазоли. Ако обувките ви стягат, намажете мазола с малко вазелин, за да омекотите и облекчите временно болката.

 

6 неочаквани начини да използвате стъклото в интериораИ много красиви  
Сподели: