Това са най-актуалните цветове за кухнята през 2024 г.

Това са най-актуалните цветове за кухнята през 2024 г.
Източник: unsplash.com

Днес кухните са пространството за всичко. От място за писане на домашното, през закуска до вечерни събирания с приятели. Затова не е учудващо, че в последните години все повече собствениците на жилища се стремят да добавят повече индивидуалност към това пространство.

10 неща, които да изхвърлите от кухнята

Имате ли излишни неща в модерната си, може би дизайнерска кухня? Вижте какво трябва да изхвърлите от кухнята следващ...

04/01/2016

През изминалата година в дизайна на кухнята дизайнерите заложиха на смели нюанси като горски плодове, тъмно зелено и синьо-сиво, които най-накрая избягаха от манията изцяло бяла кухня. И така, кои са най-актуалните за 2024 г. цветове, за да придадете на вашето пространство собствена идентичност.

Тъмно зелено

Пълна промяна на кухнята с малко пари

Много от нас ги очакват ремонти вкъщи това лято. Каквато и страхотна идея обаче да имате, нейното осъществяване ще за...

31/05/2016
 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Poppy ???? (@dustsheets_and_decor)

Усещането за спокойствие в кухнята е от съществено значение за всеки готвач, така че когато пространството има тройна функция като работно място и стая за забавление, то трябва да бъде място на спокойствие. Ключовата цветова цел на кухнята ще бъде да създаде усещане за природа, спокойствие и хармония.

Пясъчно

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Kutchenhaus South Central Group (@kutchenhaus_scg)

По-неутрален от вездесъщото бежово от 90-те години на миналия век, топлият пясъчен цвят е средна точка между носталгията на Gen Z за десетилетие, в което никога не са живели, и тоскански стил. Влечението към глинени тонове вече отмина, и хората искат домовете им да се чувстват възможно най-светли и просторни.

Тъмно синьо

Сините кухни във всеки нюанс разцъфнаха в домовете на приключенските любители на цветовете тази година, а през следващата година повече собственици на жилища ще бъдат готови да се впуснат в по-дълбоките му тонове. За онези, чиято кухня отдавна е била чиста бяла плоча, те могат да навлязат, като боядисат острова или шкафовете в нюанс, вдъхновен от морето, за да придадат на пространството „усещане за крайбрежие“.

Горещ шоколад

Когато една кухня е предназначена за събиране, тя трябва да се усеща уютна. Кухнята е трябва да бъде функционална, затова е добре да внесем топли цветове. Скорошно проучване показва, че поколението Gen Z и милениалите приемат тъмната кухнята за по-елегантна.

Тъмно сиво

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Anna ???? (@thegreyhousestories)

Това е добър неутрален цвят спрямо другите земни цветове, които ще доминират в кухнята  през следващата година. За да се докоснете до дълбочината на потенциала на наситеното сиво като акцент, го съчетайте с бяло.

Декорирането през следващата година ще бъде изцяло свързано с баланса. И не забравяйте, че създаването на интериори, ориентирани към индивидуалността, е по-важно от всякога, трябва да знаете своите цветови граници.

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...