5 бюджетни материали за плотове

5 бюджетни материали за плотове
Източник: unsplash.com

Плотовете за кухнята и банята обикновено са скъпи. Но все пак има и по-евтини опции, които няма да ви струват куп пари. И така, може ли качеството да не е винаг на безбожно висока цена?

Уникални идеи за кухненския плот

Кухните стават все по-модерни и красиви. Днес може да избирате между толкова много варианти за дизайн и повърхност, ...

02/01/2016

Ламинатни плотове

Тези плотове са сравнително евтини, защото са направени от тънки листове ламиниран материал, залепени върху MDF (фазер със средна плътност). Освен това те са лесни за инсталиране и се предлагат в много цветове и десени.

Модерни стъклени плотове за кухня

Модерните и стилни стъклени плотове са брилянтен начин да промените вида на кухнята ви. Тези плотове имат забележител...

07/06/2016

Плотове от керамични плочки

Керамичните плочки са бюджетен избор и ако сте по-сръчни, може да го направите и сами. Добавете и гръб, и ще получите атрактивен плот. Плотовете с керамични плочки обаче са по-трудни за поддръжка, а ако имате нужда от идеално гладка повърхност за приготвяне на храна, няма да я постигнете с керамични плочки.

Каменни плотове

Те се отличават с красива визия, поддържат се лесно и са сравнително евтини. Трябва да се внимава обаче за петна от оцет и вино и оцет, защото попиват в камъка. Плотовете от естествен камък са устойчиви на надраскане, а тяхната повърхност запазва вида си дълго време.

Дървени плотове

Дървеният плот е стабилен и издръжлив, лесен за поддръжка, за онтаж. За да се запази дървесината обаче е необходимо специално покритие, което трябва да се подменя периодично. За да се предотврати образуването на петна, е добре да се почиства добре.

 

Скъпите плотове, които са красиви, но изискват и много средства.

Гранитни плочи

Естественият гранит се смята за най-скъпият материал за плотове. Самият камък е скъп, изработката е трудна, а монтажът изисква професионалисти.

Бетон

Бетонните плотове са близки до гранитните плочи по отношение на цената. Въпреки че материалът изглежда достатъчно обикновен, истинските разходите идват от производството и монтажа.

Кварц/Инженерен камък

Кварцовите плотове напоследък се превърнаха в предпочитана алтернатива на гранитогреса. Това е материал от висок клас, който е сравним по цена с плочи от гранит. Красив е, н изпълнението и монтажът са доста скъпи. 

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...