Супер идеи за пестене на място в кухнята

Дори и за най-малката стая

1177

 Правилната организация на кухнята е ключът към реда и комфорта в къщата. Дори и в най-малкия апартамент има места, където лесно можете да сложите компактни чекмеджета и рафтове, мобилни мебели или да се възползвате максимално от празните стени.

10 неща, които да изхвърлите от кухнятаС какво са пълни шкафовете на дизайнерската ви кухня?

1. Закрепете ножовете на стената

Няколко практични идеи за кухнята виТриъгълникът в кухнята е най-важното място за всички уважаващи себе си готвачи

Ножът е най-популярният и в същото време опасен атрибут на всяка кухня, но е добре да бъде винаги под ръка. Затова закрепете магнитна лента на стената и слагайте ножовете там. Уврете се, че са здрави закрепени, за да избегнете инциденти.

2. Къде да съхранявате подправки в кухнята

 

Подправките също са нещо, което трябва да бъде на една ръка разстояние, но често при готвене бурканчетата се цапат и се покриват с лепкаво покритие от мазнините. Много удобно място за съхранение е вътрешната страна на вратата на шкафовете. Може да използвате специални стойки, които да закрепите там.

Има още един надежден и практичен начин да скриете бурканите в тайно чекмедже под стенен шкаф.

 

3. Място за дъска за рязане

Дъската за рязане е задължителна за всяка кухня, но ако искате да спестите място и да разполагате с допълнителна площ, може да използвате подобен модел.

4. Пространство под шкафовете или между стената и мебелите / хладилника

Прибиращи се системи или обикновени чекмеджета на мястото, което в повечето случаи е празно е чудесен начин да намерите място за много дребни аксесоари. Няма да повярвате колко удобни могат да бъдат изтеглящите се модули, например.

5. Още потенциал за шкафовете

Площта на всеки шкаф може да се увеличи, ако добавите допълнителни рафтове. Чекмеджетата пък може да оптимизирате, ако сложите тави, контейнери или кошници.

Идеи къде да разположим малката кухняРешения за всяко жилище
Сподели: