Сглоби си къща за 3 дни

Системата предлага възможност за гъвкав дизайн, така че по желание всеки дом ...

4308

Португалският архитект Самюел Гонклавес създава умна бетонна модулна система за дома, наречена "Gomos System". Тя беше обявена в края на миналата година в Арука, Португалия с финансиране от 18 компании, които помагат за стартирането й. Системата се състои от серия единични стоманенобетонни модула (gomos), които са сглобяеми и просто трябва да се свържат, за да се получи напълно годен за живеене дом само за няколко дни.


Системата предлага възможност за гъвкав дизайн, така че по желание всеки дом може да бъде малък или голям, в зависимост от броя на модулите, които изберете. Има възможност да започнете с построяването на малка къща, с опция да се добавят допълнителни модули. Максимумът на индивидуален проект може да бъде 2,35 м широчина на 5.90 м дълбочина, като модулите могат да се адаптират според вида на терена и денивелацията на земята.

Процесът на създаване на Gomos къща се състои от четири етапа: фабрична поръчка на структурата; интериорно и екстериорно обзавеждане и характеристики; транспорт и бързо сглобяване. Всеки модул се транспортира директно от фабриката с всички финални щрихи, включително обзавеждане, под, врати, прозорци, ВиК, електричество, фасада. Това дава възможност за доста по-бърз монтаж спрямо традиционните начини.

Този проект се различава по няколко компонента, казва архитектът. Сглабянето на всички елементи се осъществява в завода в рамките на няколко дни, което позволява пълен контрол над инсталациите; оформянето на оптималните форми и размери прави транспортирането лесно и удобно; плановете са направени на базата на система Gosmo и отговарят на всички законови изисквания.Въпреки, че модулната къща е проектирана да има много естествена светлина и свеж въздух, няма допълнителни прозорци от двете страни на къщата. Gomos разполага с две дълги стъклени стени в двата края и серия капандури на покрива, което гарантира приток на светлина.

Цената на тези сглобяеми къщи започва от 50 000 евро (около 55 000 долара) плюс данъците за базов модел. Стойността им се определя според спецификациите и допълнителните екстри. Купувачите могат да добавят още соларни панели, избор на външни настилки, бои, подове, дограма и кухненски мебели.
А ето видео, което показва колко е лесно да се сглоби тази къща.

Сподели: